Κρυολιπόλυση ή θερμοσάουνα; Δες τις διαφορές τους!

Τώρα που η θερμοκρασία έχει χτυπήσει κόκκινο και όλοι έχουν ξεχυθεί στις παραλίες, είναι  ώρα για να χάσετε γρήγορα περιττά κιλά που μπορεί να σας ταλαιπωρούν. Η κρυολιπόλυση και η θερμοσάουνα είναι δύο διαφορετικές αλλά εξίσου αποτελεσματικές μέθοδοι για να χάσετε ευκολότερα βάρος και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η επιθυμία όλων των ανθρώπων που έχουν κάποια παραπάνω κιλά και θέλουν να τα χάσουν, ενισχύεται τος καλοκαιρινούς μήνες, καθώς έρχεται η ώρα να φορέσουν μαγιό, και νιώθουν άβολα εξαιτίας των κιλών αυτών. Έτσι αρχίζουν να κάνουν εξαντλητικές δίαιτες με αποτέλεσμα να καταπονούν τον οργανισμό τους και σε πιο ακραίες περιπτώσεις να του κάνουν ζημιά. Επίσης, υπάρχει και η κατηγορία των ανθρώπων που γράφονται για 2-3 μήνες στο γυμναστήριο και πιστεύουν ότι ξαφνικά θα γίνουν fit και γραμμωμένοι, με αποτέλεσμα να απογοητευτούν καθώς όπως είναι λογικό μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν μπορούν να δουν σημαντική βελτίωση.

Και όμως, υπάρχουν λύσεις για να καταπολεμιστεί  σύντομα το πάχος είτε τοπικά είτε σε όλο το σώμα, και ακούν στο όνομα κρυολιπόλυση και θερμοσάουνα.

Τι είναι η κρυολιπόλυση;

Ας τα πάρουμε απ’ την αρχή. Η κρυολιπόλυση είναι η πιο αποτελεσματική μη χειρουργική τεχνική μείωσης του τοπικού λίπους. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για μία πρωτοποριακή μέθοδο διάλυσης λίπους, η οποία μειώνει μόνιμα το ποσοστό των λιποκυττάρων στην περιοχή όπου θα εφαρμοστεί. Δηλαδή με λίγα λόγια είναι όπως η λιποαναρρόφηση χωρίς όμως την χρήση νυστεριού αλλά γίνεται με φυσικό τρόπο μέσω της χρήσης του ψύχους, η οποία τα λιποκύτταρα στον υποδόριο ιστό χωρίς όμως να βλάπτει παρακείμενους ιστούς.

Ποια είναι η διαδικασία;

Ο εξειδικευμένος γιατρός φροντίζει να στοχεύσει το δέρμα του ασθενούς στα σημεία τα οποία χρήζουν θεραπείας. Οι ειδικές κεφαλές που υπάρχουν στο μηχάνημα προηγμένης  τεχνολογίας προσκολλούνται κατευθείαν πάνω στα σημεία αυτά που υπάρχει το περίσσιο λίπος. Εκεί αναπτύσσεται συγκεκριμένη σταθερή θερμοκρασία σε συνθήκες ψύχους, τα λιποκύτταρα παγώνουν, με αποτέλεσμα την απόπτωση και την σταδιακή αποβολή τους. Και όλα αυτά με φυσικό τρόπο.

Πού εφαρμόζεται η κρυολιπόλυση;

Η τεχνική αυτή μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος συσσωρεύεται τοπικό λίπος όπως μπράτσα, βραχίονες,  στομάχι, γλουτοί, μηροί κ.λ.π. Επίσης εφαρμόζεται και αντιμετωπίζει και την γυναικομαστία.

Ποια τα πλεονεκτήματά και ποια τα μειονεκτήματά της;

Πλεονεκτήματα

  • Είναι αναίμακτη θεραπεία.
  • Δρα ακριβώς στις περιοχές που υπάρχει το λίπος.
  • Το καταστρέφει μόνιμα και αποτελεσματικά. Έτσι γλιτώνετε μια και καλή απ’ αυτό το λίπος.
  • Τα αποτελέσματα της θεραπείας γίνονται ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Η μέγιστη βέβαια διαφορά παρατηρείται μετά από 2-3 μήνες.
  • Το κόστος είναι προσιτό.
  • Βελτιώνει την σύσφιξη του δέρματος.

Μειονεκτήματα

  • Ερυθρότητα ή μελανιές.
  • Φαγούρα.
  • Ευερεθιστότητα

Όλα τα μειονεκτήματα όμως εμφανίζονται σπάνια και όταν εμφανίζονται υποχωρούν μέσα σε λίγες ώρες.

Ας πάμε όμως και στην λύση της θερμοσάουνας.

Τι είναι η θερμοσάουνα και ποια είναι η διαδικασία;

Μία υψηλής τεχνολογίας συσκευή τοποθετείται σε όλο το σώμα και αυξάνει την θερμοκρασία του. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι να αυξηθεί ο βασικός μεταβολισμός, να οξυγονωθούν τα κύτταρα και να μειωθεί η λιπώδης μάζα που υπάρχει σε όλο το σώμα.

Ποια θεραπεία είναι η καταλληλότερη για εμένα;

Τόσο η κρυολιπόλυση όσο και η θερμοσάουνα είναι 2 θεραπείες που είναι για άμεσα και ορατά αποτελέσματα στην απώλεια κιλών και λίπους. Η κρυολιπόλυση προτιμάται για τα άτομα τα οποία θέλουν να πετύχουν άμεσο αποτέλεσμα σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματός τους, ενώ η θερμοσάουνα για εκείνους που θέλουν να χάσουν βάρος σε όλο τους το σώμα. Επίσης η θερμοσάουνα έχει την ιδιότητα να αυξάνει και τον μεταβολισμό του σώματος και συσφίγγει το δέρμα, την ώρα που η κρυολιπόλυση βοηθάει εκτός των άλλων και στην μείωση της κυτταρίτιδας. Όποια πάντως και να διαλέξετε το σίγουρο είναι ότι με την σωστή, ισορροπημένη διατροφή και με μία ελαφριά άσκηση τα αποτελέσματα και στις δύο θεραπείες θα μεγιστοποιηθούν.