Μαυρογιώργος: «Ναι, τους ζήτησα να υπογράψουν για να μην έχω ευθύνη» (vid)

Το ρεπορτάζ του ethnos.gr για τον διοικητή στο νοσοκομείο Ημαθίας επιβεβαίωσε απόλυτα ο ίδιος ο διοικητής μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του OPEN και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Βλεπάκη. Ο Δημήτρης Μαυρογιώργος παραδέχθηκε ότι έδωσε στους εργαζόμενους να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση με την οποία δεν θα του επιρρίψουν ευθύνες εάν και εφόσον δεν πληρωθούν και μάλιστα τόνισε πως «οι πιστώσεις τελειώνουν».

Ο διοικητής του νοσοκομείου μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από το δημοσίευμα του ethnos.gr και μιλώντας στο OPEN είπε: «Εξήγησα ότι οι πιστώσεις τελειώνουν και θα ήθελα να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν θα στραφούν εναντίον της διοίκησης εάν τελικά καθυστερήσει η πληρωμή τους».

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο διοικητής ζήτησε να υπογράψουν το έγγραφο. Η ιστορία ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα όταν τους κάλεσε στο γραφείο και τους εξήγησε ότι δεν θα πληρωθούν το επικουρικό. Μέχρι στιγμής στους δέκα επικουρικούς εργαζόμενους δεν οφείλεται κανένας μισθός, ωστόσο, μετά την κίνηση του διοικητή εκφράζονται φόβοι ότι δεν θα τους καταβληθούν οι επόμενοι.