Διαμαρτύρεται το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Νάουσας για την μετακίνηση των αναισθησιολόγων σε Βέροια και Σαντορίνη

Από το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Νάουσας εκδόθηκε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την μετακίνηση των αναισθησιολόγων του Νοσοκομείου σε Βέροιας και Σαντορίνη. Αναλυτικά η ανακοίνωσην αναφέρει:

"Από σήμερα 26/8/2019 δε μπορεί να εφημερεύσει το νοσοκομείο μας λόγω αποφάσεων διοίκησης νοσοκομείου Ημαθίας-ΥΠΕ-Υπουργείου Υγείας μετακινήσεων των αναισθησιολόγων μας σε Βέροια - Γρεβενά και Σαντορίνη.

Τα τελευταία χρόνια αποδυναμώνεται το νοσοκομείο μας από μετακινήσεις αποσπάσεις προσωπικού στη Βέροια και από σήμερα μένει ακάλυπτη η εφημερία του νοσοκομείου μας λόγω μετακινήσεων των αναισθησιολόγων.

Με ποια κριτήρια επιλέγονται γιατροί από τη Νάουσα να εφημερεύσουν στη Σαντορίνη και ποιος παίρνει την ευθύνη να κλείσει το νοσοκομείο την εφημερία; Με την απόφαση αυτή του Υπουργείου δε μπορούν να εξυπηρετηθούν εδώ τα έκτακτα χειρουργεία που θα προκύψουν.

Ποιος παίρνει την ευθύνη να πει κατάματα τους δημότες της περιοχής πως δεν έχουν την ευχέρεια άμεσης πρόσβασης στο νοσοκομείο τους αν τους τύχει κάτι; Δε λύνονται τα προβλήματα ελλείψεων προσωπικού με μετακινήσεις αλλά με ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ. Ζητάμε την εγρήγορση των βουλευτών μας για να επανέλθει η ισορροπία στη λειτουργιά του νοσοκομείου και την άμεση στήριξη και ανάδειξη των προβλημάτων μας από την ΠΟΕΔΗΝ".