Καρασαρλίδου: Σε πλήρη αποδιοργάνωση η δημόσια υγεία

Η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου συναντήθηκε με τη διοίκηση του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Νάουσας και συζήτησαν για τις ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική μονάδα.

Ειδικότερα συζήτησαν για τον αξονικό τομογράφο, ο οποίος παρότι έχει εγκατασταθεί ακόμη δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης του αναγκαίου προσωπικού, για την επαναλειτουργία της οφθαλμολογικής και της μαιευτικής κλινικής, για τις ελλείψεις στην παιδιατρική κλινική κ.α. Η βουλευτής αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την εγκατάσταση του αξονικού τομογράφου και την κάλυψη των κενών θέσεων, τονίζοντας ότι ενώ είχαν προκηρυχθεί θέσεις την περασμένη Άνοιξη από την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η διαδικασία “πάγωσε” στη συνέχεια λόγω των εκλογών και έκτοτε δεν έγινε καμία προσπάθεια για την ενεργοποίηση του διαγωνισμού. Ενημέρωσε ότι θα απευθύνει ερώτηση στον υπουργό Υγείας για τις κενές θέσεις στα δυο Νοσοκομεία Βέροιας - Νάουσας και στα Κέντρα Υγείας Ημαθίας, ζητώντας την άμεση κάλυψή τους.

Μετά τη συνάντηση, η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου δήλωσε: Νοσοκομειακές κλινικές και τμήματα που κλείνουν λόγω υποστελέχωσης, αναβολή χειρουργείων, ελλείψεις φαρμάκων που ολοένα και πληθαίνουν, πάγωμα των προσλήψεων που ήταν ήδη δρομολογημένες, αυταρχικές και αδιαφανείς μετακινήσεις υγειονομικών από θέσεις ευθύνης σε άλλα νοσοκομεία της χώρας, συνθέτουν ένα σκηνικό πλήρους αρρυθμίας και αποδιοργάνωσης της δημόσιας υγείας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ “ξηλώνει” όλες τις θετικές παρεμβάσεις που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, υλοποιώντας ένα σχέδιο διάλυσης και απαξίωσης, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την είσοδο των ιδιωτικών κερδοσκοπικών επιχειρήσεων στα νοσοκομεία.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την περίοδο 2015-2019, έκανε μια τεράστια προσπάθεια ανάταξης του δημόσιου συστήματος υγείας, παρά το αυστηρό δημοσιονομικά πλαίσιο που επέβαλαν τα μνημόνια.

Βασική μας δέσμευση παραμένει: Η διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας και η αντίσταση στα σχέδια μετάλλαξης της δημόσιας περίθαλψης μέσω των ΣΔΙΤ.

· Η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με ανθρώπινους και υλικούς πόρους.

· Η ενίσχυση της χρηματοδότησης.

· Η θεσμική ανασυγκρότηση του ΕΣΥ.