Κοροναϊός : Κλείνουν κινηματογράφοι, θέατρα και κέντρα διασκέδασης

Τις εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό στη χώρας μας, λίγες ώρες μετά τον πρώτο νεκρό στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και ειδικός συνεργάτης του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσίοδρας.

Ανάμεσα στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας περιλαμβάνονται το κλείσιμο δικαστηρίων, θεάτρων, κινηματογράφων, κέντρων διασκέδασης και γυμναστηρίων σε όλη την Ελλάδα.

Στη συνέχεια, μιλώντας για τα νέα κρούσματα ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή καταγράφονται: 82 εισαγόμενα (με την πλειοψηφία τους να αφορά που συμμετείχαν στην εκδρομή στους Αγίους Τόπους), 25 κρούσματα που αποτελούν επαφές των προηγούμενων, 10 «ορφανά» κρούσματα και άλλα 15 για τα οποία διενεργείται ακόμα έρευνα.

Έξ αυτών 34 νοσηλεύονται με τρεις να είναι πιο σοβαρά και να βρίσκονται σε ΜΕΘ.

Σημειώνεται πως αυτό που προβληματίζει την επιστημονική κοινότητα αυτά τα «ορφανά» κρούσματα, αφού πρόκειται για κρούσματα που δεν είναι γνωστή η πηγή μόλυνσής τους.

Η ευχάριστη είδηση είναι πως σήμερα έλαβε εξιτήριο η μητέρα και το παιδί της που νοσηλεύονταν στη Θεσσαλονίκη.

Γιαμαρέλλου: 34 νέα κρούσματα του κοροναϊού – Στα 133 συνολικά

Νωρίτερα η λοιμωξιολόγος και ομότιμη καθηγήτρια Παθολογίας του ΕΚΠΑ, Ελένη Γιαμαρέλλου, η οποία συμμετείχε στη συνεδρίαση του ΕΟΔΥ και του ειδικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, είπε μιλώντας στο MEGA, έκανε λόγο για 34 νέα κρούσματα

Παράλληλα, έκανε και εκείνη λόγο για, 10 «ορφανά» κρούσματα, τα οποία δηλαδή δεν ανήκουν στο οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον των κρουσμάτων που γνωρίζαμε εξαρχής.

Η λοιμωξιολόγος εκτίμησε ότι η Ελλάδα έχει εισέλθει πλέον στην τρίτη φάση της εξάπλωσης του κοροναϊού, κατά την οποία παρατηρούνται μικροεπιδημίες «ορφανών» κρουσμάτων.

Πηγή: www.in.gr