Διακοπή οδικών, θαλάσσιων και αεροπορικών συνδέσεων με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, με εξαίρεση τη μεταφορά εμπορευμάτων

Τέσσερις νεκροί και 228 νοσούντες είναι ο τραγικός απολογισμός του κοροναϊού στην Ελλάδα. Τα πράγματα στη χώρα μας είναι άσχημα, ωστόσο όχι τόσο όσο στην Ιταλία, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές -και όχι μόνο- χώρες.

Αυτό προσπαθεί η κυβέρνηση με τα αυστηρά μεν, απαραίτητα δε, μέτρα που λαμβάνει και ανανεώνει σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Η Ελλάδα δίνει τη δική της σκληρή μάχη για να αποτρέψει την εξάπλωση του ιού, τη στιγμή που οι ειδικοί δεν μπορούν να αποκλείσουν ακόμα το εφιαλτικό σενάριο να πηγαίνουμε σε «τροχιά Ιταλίας».

Αυτός είναι και ο λόγος που η χώρα μας προσπαθεί να θωρακιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο από τον θανατηφόρο ιό και να αποτρέψει, όσο το δυνατόν περισσότερο, την εξάπλωσή του.

Τα μέτρα, εκτός από το κλείσιμο… των πάντων περιλαμβάνουν και κυρώσεις για όσους δεν θέλουν η δεν μπορούν να καταλάβουν την κατάσταση και αγνοούν αυτά τα μέτρα.

Σε σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου αποφασίστηκαν τα εξής:

– Η διακοπή οδικών, θαλάσσιων και αεροπορικών συνδέσεων με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, με εξαίρεση τη μεταφορά εμπορευμάτων και την είσοδο όσων έχουν ελληνική ιθαγένεια ή διαμένουν στην Ελλάδα.

– Η διακοπή και της ακτοπλοϊκής μεταφοράς από και προς Ιταλία για επιβάτες. Συνεχίζεται η μεταφορά εμπορευμάτων.

– Η απαγόρευση της πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια.- Διακόπτονται οι αεροπορικές συνδέσεις με Ισπανία.

– Εχουν γίνει συντονισμένες προσπάθειες με ξένες πρεσβείες ώστε η Ελλάδα να προμηθευθεί μάσκες τις επόμενες μέρες από χώρες που έχουν απόθεμα.

– Επιπλέον των υπόλοιπων νομικών συνεπειών, θα επιβάλλονται πρόστιμα 5000 σε όσους δείχνοντας αντικοινωνική συμπεριφορά, παραβιάζουν τα μέτρα που ανακοινώνονται.

– Διακόπτεται η λειτουργία των πολιτικών και βουλευτικών γραφείων των βουλευτών της ΝΔ.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επικοινωνήσει με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και του έχει ζητήσει οι Ιεροί Ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία και για την τέλεση των απαραίτητων μυστηρίων με τον ελάχιστο κόσμο. Το θέμα θα εξεταστεί σε αυριανή έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.
Συζητήθηκαν επίσης τρόποι για την αποφυγή του συνωστισμού σε super market και λαϊκές αγορές.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει όποια μέτρα χρειαστεί για την προστασία της υγείας των πολιτών. Οφείλουν και οι πολίτες να δείξουν την μέγιστη ατομική και κοινωνική υπευθυνότητα.

Πηγή: www.in.gr