Κορονοϊός: Αποσωληνώθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα δύο ασθενείς που βρίσκονταν σε ΜΕΘ

Ευχάριστα νέα, μια μικρή νίκη για τους γιατρούς που μάχονται τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, αφού για πρώτη φορά στη χώρα, αποσωληνώθηκαν δύο ασθενείς που νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ με Covid-19.

Πρόκειται για δύο ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ του Σωτηρία. Η κατάστασή τους είχε επιδεινωθεί τις προηγούμενες ημέρες και χρειάστηκε να διασωληνωθούν. Η εξέλιξη όμως ήταν θετική, η κατάστασή τους βελτιώθηκε και οι γιατροί του Σωτηρία έκριναν ότι μπορούν να τους αποσωληνώσουν. Και όντως, το έπραξαν με επιτυχία. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια νίκη των γιατρών και του υπολοίπου προσωπικού των ΜΕΘ που το τελευταίο διάστημα δίνουν το δικό τους αγώνα σε έναν εν πολλοίς άγνωστο εχθρό.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ετοιμάζονται να αποσωληνωθούν δύο ακόμη ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται επίσης στο Σωτηρία.

Στις ΜΕΘ μπαίνουν ασθενείς με κορωνοϊό των οποίων η κατάσταση της υγείας τους επιδεινώνεται ενώ διασωληνώνονται εκείνοι που χρειάζονται περαιτέρω υποστήριξη λόγω των σοβαρών επιπλοκών που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Πηγή: https://www.enwsi.gr