Κορονοϊός: 74 νέα κρούσματα, 966 συνολικά - Στους 28 οι θάνατοι

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 74 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 966 ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.Oι θάνατοι στην χώρα μας τους 28, με τους 2 το τελευταίο 24ωρο (οι 23 είναι άνδρες και οι πέντε γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 73 έτη).

Αυτή την στιγμή, στην ΜΕΘ βρίσκονται 66 από τους οποίους οι 65 διασωληνωμένοι και με το 86% των περιπτώσεων να είναι άνδρες. Όλοι τους έχουν υποκείμενα νοσήματα. Επίσης, 4 ασθενείς αποσωληνώθηκαν.

Στα καλά νέα, όπως συνηθίζει να λέει ο κ. Τσιόρας 52 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στα τεστ κοροναϊού, λέγοντας πως «σε αυτή τη φάση της επιδημίας στη χώρα μας, τα ειδικά τεστ αντισωμάτων δεν συστήνεται να χρησιμοποιηθούν από το γενικό κοινό και δεν είναι διαγνωστικά της νόσου. Ένα θετικό μπορεί να είναι ψευδώς θετικό, λόγω έκθεσης σε άλλους κοροναϊούς που κυκλοφορούν κάθε χρόνο και προκαλούν κοινό κρυολόγημα».

Επιπλέον, αναφερόμενος στους επαναπατρισμούς Ελλήνων τις τελευταίες μέρες, υπογράμμισε ξανά πως «κανένας μας δεν έχει ανοσία στον ιό, η επιστροφή στην πατρίδα δεν διασφαλίζει από την έκθεση στον ιό ή τη διασπορά του».

Η μάχη εναντίον της νόσου του κορονοϊού συνεχίζεται και παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε κατηγορηματικά πως οι επόμενες εβδομάδες είναι σημαντικότατες και δεν υπάρχει χώρος για κανέναν εφησυχασμό.

Κάθε μέρα πρέπει να βγαίνουμε νικητές και ο τρόπος είναι ένας, μένουμε στο σπίτι, υπογράμμισε.