Απολογισμός δράσεων από το κέντρο "Πρόσβαση"

Απολογισμό δράσεων κάνει με ανακοίνωσή του το Κέντρο Πρόληψης "Πρόσβαση". Αναλυτικά:

Απρίλιος - Ιούνιος 2014

1. Δράσεις στη Σχολική Κοινότητα

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
- Βιωματικά εργαστήρια με μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, του 12ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, του Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρίου, του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου, του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, του 5ου Νηπιαγωγείου Βέροιας με θέματα «Ομαδικότητα και συνεργασία», «Επιθετικότητα», «Αλκοόλ – τσιγάρο», «Δέσιμο ομάδας», «Συναισθήματα», «Διαφορετικότητα – ρατσισμός», «Ο κανόνας του εσώρουχου» (Απρίλιος - Ιούνιος 2014).
- Ολοκλήρωση των βιωματικών εργαστηρίων με μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας, με θέματα που αφορούν την ψυχοκοινωνική υγεία των μαθητών (1 συνάντηση, Ιούνιος 2014).
- Ομιλία – ενημερωτική συνάντηση με μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μελίκης με θέμα «Σερφάρω με ασφάλεια στο Διαδίκτυο» (Μάϊος 2014).

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
- «Βιωματική εκπαίδευση και εμψύχωση στο σχολείο: Από την τάξη στην ομάδα», διήμερο σεμινάριο βιωματικής εκπαίδευσης εκπαιδευτικών ( Απρίλιος 2014).
- Συναντήσεις ευαισθητοποίησης σε θέματα κοινωνικού προβληματισμού με ομάδα μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Μακροχωρίου ( Απρίλιος - Μάϊος 2014).
- Βιωματικά εργαστήρια με μαθητές του 1ου Γυμνασίου Νάουσας, του 2ου Λυκείου Βέροιας, του Γυμνασίου Πλατέος, του 2ου Γυμνάσιου Νάουσας με θέματα, «Επιθετικότητα-Σχολικός εκφοβισμός», «Διαφυλικές σχέσεις», «Συνεργασία και ομαδικότητα», «Δέσιμο ομάδας - η τάξη ως ομάδα», «Αυτοεκτίμηση», «Διαχείριση άγχους», «Κατανόηση των επιρροών, αντίσταση στην πίεση των συνομηλίκων» (Απρίλιος-Ιούνιος 2014).

2. Δράσεις για γονείς
- Ομάδα Γονέων (6-8 εβδομαδιαίων συναντήσεων) 1ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας
(Απρίλιος - Ιούνιος 2014).
- Ομιλίες – ενημερωτικές συναντήσεις σε γονείς του Δημοτικού Σχολείου Λιανοβεργίου, του Φροντιστηρίου Ξένων Γλωσσών Καλογραία στην Νάουσα, του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Μαθητεία» στην Αλεξάνδρεια, του 2ου Νηπιαγωγείου Βέροιας, του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου, του 10ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, του 8ου Νηπιαγωγείου Νάουσας με θέματα «Η σχολική μελέτη και ο ρόλος του γονέα», « Ο ρόλος του γονιού στον επαγγελματικό προσανατολισμό», «Η προβληματική χρήση του διαδικτύου και θέματα ασφάλειας», «Σχολικός εκφοβισμός. Αίτια, συνέπειες, προτάσεις», «Μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό» (Μάϊος – Ιούνιος 2014)

3. Δράσεις στην ευρύτερη κοινότητα
- Βιωματικά εργαστήρια με μαθητές μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αράπιτσα Νάουσας με θέμα «Διαφορετικότητα – Ρατσισμός» (Μάϊος 2014).
- Ομιλίες - ενημερωτικές συναντήσεις σε στρατευμένους στην Ι. Μεραρχία Πεζικού «Σμύρνη» με θέματα «Εξαρτήσεις», «Προβληματική χρήση του διαδικτύου και κανόνες ασφαλούς πλοήγησης» (Μάϊος –Ιούνιος 2014).
- Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά δημοτικού με θέμα «Μέσα από τις αντιθέσεις έρχεται η αρμονία», σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας (Ιούνιος 2014).

Ανταπόκριση σε πλήθος αιτημάτων για ατομική συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική στήριξη.