Έξι αίτηματα έθεσαν σε Καρασαρλίδου, Λαπαβίτσα οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Νάουσας

Σήμερα συναντήθηκε το Δ.Σ του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Νάουσας διαδοχικά με τους δύο βουλευτές, την κα Καρασαρλίδου και κ. Λαπαβίτσα, για τα φλέγοντα ζητήματα του ιδρύματος τα οποία αν δε λυθούν, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια, στο κλείσιμο του Νοσοκομείου .

Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν ήταν :

1. Έναρξη της συζήτησης για την αυτοτέλεια του ιδρύματος μας.

2. Παρακολούθηση της πορείας της προμήθειας του νέου Αξονικού Τομογράφου μέσω ΕΣΠΑ

3. Σταθμός του ΕΚΑΒ στη Νάουσα.

4. Επίλυση της υποχρηματοδότησης που υπέστη το νοσοκομείο μας (μοναδική υποχρηματοδότηση πανελληνίως)για τις υπερωρίες και τις πρόσθετες αμοιβές των εργαζομένων.

5. Ελάχιστη αναπλήρωση του προσωπικού(διοικητικού, τεχνικού, νοσηλευτικού)είτε με μόνιμους είτε με συμβασιούχους έτσι ώστε να λειτουργεί το νοσοκομείο με ασφάλεια.

6. Ενέργειες για προσλήψεις γιατρών ή ακύρωσης του Νόμου Βορίδη με μορφή τροπολογίας τουλάχιστον για τα περιφερειακά νοσοκομεία για να μπορέσουν όλες οι κλινικές του νοσοκομείου μας να λειτουργούν όλες τις μέρες του μήνα.

"Ευελπιστούμε στη συμπαράσταση όλων των φορέων της πόλης μας ώστε να μπορέσει το Νοσοκομείο να εξυπηρετεί το ρόλο του απέναντι στους πολίτες του τόπου μας" αναφέρει η ανακοίνωση των εργαζομένων.