Παρουσιάστηκε στην Σχολή Αστυνομίας το νέο σκοπευτήριο (βίντεο από την επίδειξη με πραγματικά πυρά)

Στο τέλος Φερβουαρίου θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του κλειστού σκοπευτηρίου πραγματικών βολών πιστολίων και πολεμικών τυφεκίων τεσσάρων θέσεων βολής, που θα γίνει με δωρεά της εταιρείας SOUKOS ROBOTS ΑΒΕΕ. Αυτό ανακοίνωσε ο ιδιοκτήτης της δωρήτριας εταιρείας Κωνσταντίνος Σούκος στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στην Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Ο διοικητής της Σχολής Διονύσης Κούγκας τόνισε ότι το συγκεκριμένο σκοπευτήριο θα αλλάξει τα δεδομένα στην εκπαίδευση των αστυνομικών. Η εκπαίδευση σύμφωνα με τον κ. Κούγκα θα γίνεται πλέον σε πραγματικές συνθήκες κι όχι στον προσομοιωτή. 

Από την πλευρά του ο κ. Σούκος τόνισε: "Είμαστε όλοι μαζί. Οι καιροί είναι δύσκολοι και πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλο. Χωρίς την αστυνομία δεν θα υπάρξει ειρήνη στην κοινωνία και οφείλουμε να την στηρίξουμε. Θα γίνει ένα πρότυπο σκοπευτήριο, παρόμοιό του δεν υπάρχει στην Ελλάδα". Ο κ. Σούκας αποκάλυψε ο άνθρωπος που τον παρακίνησε να έρθει στην περιοχή μας για επενδύσεις είναι ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης. Γνωστοποίησε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα κέντρο εκπαίδευσης που θα έρχονται τα ΕΚΑΜ για εκπαίδευση ενώ σημείωσε ότι εξετάζεται η τοποθέτηση στην Βέροια ρομποτικών κάδων που θα ανακυκλώνουν τα απορρίμματα και θα παράγουν προϊόν το οποίο δεν θα χρειάζεται να οδηγείται στην χωματερή. Ο κ. Σούκος είπε ακόμη ότι θα πραγματοποιήσει επένδυση με τους αδερφούς Φύκατα και θα δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας.

Ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης από την πλευρά του δήλωσε ότι είναι αναβάθμιση για την πόλη η κατασκευή ενός τέτοιου σκοπευτηρίου. "Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που ενδιαφέρονται και είναι πραγματικοί δωρητές. Το έργο θα πιάσει τόπο" σχολίασε ο κ. Βοργιαζίδης.

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με επίδειξη με πραγματικά πυρά στο υπό κατασκευή σκοπευτήριο. Δείτε το παρακάτω βίντειο από την επίδειξη: