Η Φρόσω Καρασαρλίδου σε Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, Σχολή Αστυνομίας και συνάντηση με την Ένωση Αστυνομικών

Ενημέρωση για θέματα αστυνόμευσης της περιοχής και λειτουργίας των υπηρεσιών είχε η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου κατά την επίσκεψή της την Παρασκευή στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας και τη συνάντησή της με τον αστυνομικό διευθυντή Χρήστο Σιμούλη.

karasarlidou police

Συναντήθηκε επίσης με αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας για θέματα που αφορούν στο προσωπικό και την υλικοτεχνική υποδομή. Συζητήθηκαν ζητήματα όπως ο πεπαλαιωμένος στόλος οχημάτων και η ανάγκη αντικατάστασής του, καθώς και η έλλειψη προσωπικού. Επίσης αναφέρθηκε ότι το κτήριο όπου στεγάζεται η Αστυνομική Διεύθυνση είναι ενοικιαζόμενο και ότι η Αστυνομία διαθέτει δικό της οικόπεδο δίπλα στο Δικαστικό Μέγαρο το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί.

Η βουλευτής δεσμεύτηκε να προωθήσει τα θέματα αρμοδίως.

Τέλος, επισκέφθηκε τη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας, στις εγκαταστάσεις της στο Πανόραμα Βέροιας. Ξεναγηθήκε ειδικότερα στους χώρους του κτηρίου και στο καινούργιο σκοπευτήριο. Ο διοικητής, αστυνομικός υποδιευθυντής Διονύσιος Κούγκας, ενημέρωσε για τη μέχρι τώρα εκπαιδευτική δραστηριότητα της σχολής, τους στόχους και τη μελλοντική εκπαιδευτική της δράση. Η βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίηση της για τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της σχολής, οι οποίες όπως τονίστηκε δεν υστερούν σε τίποτα από άλλα ευρωπαϊκά σύγχρονα εκπαιδευτικά κέντρα, ενώ κατά τη συζήτηση που έγινε τονίστηκε η ανάγκη για παραπέρα αξιοποίησή της με τον εμπλουτισμό της με νέα προγράμματα εκπαίδευσης.