Εξάρθρωση δυο εγκληματικών οργανώσεων - Πλοκάμια και στην Ημαθία

Δύο εγκληματικές οργανώσεις που εφμανίζονται να είχαν τον ίδιο αρχηγό εξαρθρώθηκαν σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Ασφάλειας Πρέβεζας. Τόσο ο αρχηγός όσο και ακόμα 14 άτομα μεταξύ των οποίων και δύο γυναίκες 21 και 78 ετών συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι δύο οργανώσεις δραστηριοποιούνταν, η πρώτη στη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης και η δεύτερη σε παράνομες ανασκαφές προς ανεύρεση αρχαιοτήτων.

Από την αστυνομική έρευνα προκύπτει πως 51χρονος φερόμενος αρχηγός που έχει εκτίσει κατά το παρελθόν πολυετή ποινή φυλάκισης για διακίνηση ναρκωτικών, συντόνιζε ανεξάρτητα και παράλληλα τις δύο οργανώσεις. Μέρος των κερδών από τη διακίνηση των ναρκωτικών χρησιμοποιείτο και για τη χρηματοδότηση και τις λειτουργικές ανάγκες της δεύτερης εγκληματικής ομάδας.

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε, χθες, στο Καναλάκι και την Πάργα Πρέβεζας, στο Μεσολόγγι, στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας και στον Πλάτανο Ημαθίας.

Σε έρευνες που έγιναν σε σπίτια, αυτοκίνητα και υπαίθριους χώρους, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητα κοκαΐνης περίπου 27 γραμμάρια, ανιχνευτές μετάλλων, 110 νομίσματα, λίθοι, εκρηκτική ύλη και μια καραμπίνα. Σε ό,τι αφορά την πρώτη εγκληματική οργάνωση, διαπιστώθηκε από την πρόοδο των αστυνομικών ερευνών, ότι οι συλληφθέντες, διακινούσαν την κοκαΐνη στους νομούς Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, φροντίζοντας παράλληλα για την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών σε υπαίθριους χώρους. Οι συλληφθείσες γυναίκες της οργάνωσης, φέρεται να εμπλέκονται στην παρασκευή των συσκευασιών κοκαΐνης, στην ανεύρεσης υποψήφιων «πελατών» και στην είσπραξη των χρημάτων.

Σχετικά με τη δεύτερη εγκληματική οργάνωση, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της διενεργούσαν παράνομες ανασκαφές σε περιοχές των νομών Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Ημαθίας, με σκοπό την ανεύρεση αρχαίων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας.