Εισαγγελέας ξεσκέπασε κομπίνα Βεροιώτη στον Βόλο

Απίστευτο θράσος ή άγνοια κινδύνου φαίνεται ότι είχε ένας 30χρονος κάτοικος Βέροιας, που χθες το μεσημέρι (08-03-2018) μπήκε στα Δικαστήρια του Βόλου για να πουλήσει στους δικαστές εικόνες, υποτίθεται για την ενίσχυση του Συλλόγου Αποφυλακισμένων Απεξαρτημένων Τοξικομανών, αλλά φαίνεται ότι λογάριαζε χωρίς τον «ξενοδόχο», καθώς πήγε για «μαλλί» και βγήκε «κουρεμένος»!

Ο άνδρας μπήκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του εισαγγελέα υπηρεσίας και του ζήτησε να αγοράσει μια εικόνα που έφτιαχνε ο ίδιος, για να ενισχύσει τον Σύλλογο. Μάλιστα κρατούσε μια τσάντα που περιείχε πέντε εικόνες, τις οποίες και του έδειξε για να διαλέξει, ενώ του είπε ότι πριν πάει στο γραφείο του, πούλησε και άλλες σε δικαστές, που μάλιστα του έδωσαν και παραπάνω χρήματα, γιατί τα χρήματα προορίζονται για καλό σκοπό.

Ο εισαγγελέας έδειξε όλη την καλή διάθεση, αλλά χρειάστηκε να πάει στο αυτοκίνητό του να πάρει χρήματα και στη διαδρομή ρώτησε τον άνδρα αν είχε τα χαρτιά του Συλλόγου. Εκείνος τον καθησύχασε, του έδειξε μια διαφάνεια με χαρτιά και του είπε «τα έχω όλα».

Τελικά ο εισαγγελέας πήρε τα χρήματα και επέστρεψαν στο γραφείο του, για να αγοράσει την εικόνα. Πριν δώσει τα χρήματα όμως, ζήτησε να δει τα χαρτιά του Συλλόγου, για να διαπιστώσει με μεγάλη έκπληξη, ότι αντί για έγγραφα που θα αποδείκνυαν ότι τα έσοδα από τη δραστηριότητα θα βοηθούσαν άλλους αποφυλακισμένους και απεξαρτημένους, το μόνο έγγραφο που υπήρχε στη διαφάνεια, ήταν τα αποτελέσματα μιας εξέτασης ούρων (!) από το 2008 νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης!

Ο λειτουργός της Δικαιοσύνης ρώτησε τον άνδρα, ποιά είναι τα άλλα μέλη του Συλλόγου και τότε ο 30χρονος ζήτησε να τον λυπηθεί, γιατί έχει δύο παιδιά στη Βέροια και πουλάει τις εικόνες για βιοποριστικούς λόγους.

Τελικά, με εντολή του εισαγγελέα ο άνδρας συνελήφθη, με την κατηγορία της απόπειρας απάτης και για εμπόριο αγνώστου ταυτότητας εικόνων, εκμεταλλευόμενος τη θρησκευτική συνείδηση των ανθρώπων, κρατήθηκε χθες στην Αστυνομία και σήμερα θα δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελής Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Πηγή: magnesianews.gr