Περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας κατά τη διεξαγωγή του αγώνα δρόμου «2ος Αριστοτέλειος Δρόμος Αντοχής»

Με στόχο την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού κατά τη διεξαγωγή του «2ου Αριστοτέλειου Δρόμου Αντοχής» μήκους 26 χιλιομέτρων περίπου, με έναρξη και τερματισμό τη Σχολή Αριστοτέλη στη Νάουσα την Κυριακή 21-10-2018 και του παράλληλου αγώνα δρόμου μήκους 5 χιλιομέτρων περίπου, με έναρξη και τερματισμό ομοίως τη Σχολή Αριστοτέλη, η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, αποφάσισε: 

α) Την απαγόρευση της κυκλοφορίας, στάσης και στάθμευσης, όπου αυτή επιτρέπεται, παντός είδους οχημάτων, από ώρες 08:30' έως 10:30', για τη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων, ως εξής:

-Στη Δημοτική Οδό Νάουσας - Κοπανού, από τη συμβολή της με τη Δημοτική Οδό Νάουσας - Στράντζας (γήπεδα 5x5) μέχρι την είσοδο της Δ.Κ. Κοπανού και

-Στις οδούς Αγίας Παρασκευής και 25ης Μαρτίου της Δημοτικής Κοινότητας Κοπανού, καθώς και στην αγροτική οδό περιοχής «Τζουμέλα», από την πλατεία Κοπανού έως τη Σχολή Αριστοτέλους.

β) Την απαγόρευση της κυκλοφορίας, στάσης και στάθμευσης, όπου αυτή επιτρέπεται, παντός είδους οχημάτων, κατά τις ώρες 08:30' έως 13:00', για τη διαδρομή των 26 χιλιομέτρων, ως εξής:

-Στη Δημοτική Οδό Νάουσας - Κοπανού, από τη δ/ση «Παναγιοπούλας» και τη δ/ση ΔΕΥΑΝ έως την είσοδο Κοπανού στη δ/ση της Εκκλησίας,

-Στη Δημοτική Οδό Νάουσας - Μαρίνας από τη δ/ση Παναγιοπούλας και τη δ/ση ΔΕΥΑΝ έως τη Μαρίνα, στη συμβολή της με τη Δημοτική Οδό Μαρίνας -Γιαννακοχωρίου,

-Στη Δημοτική Οδό Νάουσας - Στράντζας (Ν. Ροδακινέα) και στη συνέχεια αυτής Δημοτική Οδό Στράντζας - Γιαννακοχωρίου,

-Στη Δημοτική Οδό Γιαννακοχωρίου - Μαρίνας από τη συμβολή της με τη Δημοτική Οδό Γιαννακοχωρίου - Ροδοχωρίου έως τη Δημοτική Οδό Μαρίνας - Στράντζας (εντός της Τοπικής Κοινότητας Μαρίνας)

-Στη Δημοτική Οδό Μαρίνας - Λευκαδίων, από τη συμβολής με τη Δημοτική Οδό Νάουσας - Μαρίνας έως τη συμβολής της με την έξοδο των Λευκαδίων,

-Στη Δημοτική Οδό προς Αρχαίο θέατρο Μίεζας, από τη συμβολή της με την Επαρχιακή Οδό Βέροιας - Σκύδρας έως τη συμβολή της με τη Δημοτική Οδό προς Κοπανό (1η παράλληλη με την Επαρχιακή Οδό)

-Στη Δημοτική Οδό από Αρχαίο θέατρο Μίεζας έως τον Κοπανό (1η παράλληλη της Επ.Ο.).

-Στη βόρεια περιφερειακή Δημοτική Οδό Κοπανού έως τα νεκροταφεία.

γ) Τη στένωση του οδοστρώματος, κατά τις ώρες 08:30' έως 13:00', εντός της Τοπικής Κοινότητας Γιαννακοχωρίου, στην κεντρική οδό που διέρχεται αυτής, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ροδοχώρι, από τη συμβολή της με τη Δημοτική Οδό Γιαννακοχωρίου-Στράντζας έως τη συμβολή της με τη Δημοτική Οδό Γιαννακοχωρίου - Μαρίνας, με τη χρήση σήμανσης προειδοποίησης για στένωση της λωρίδας κυκλοφορίας του ενός ρεύματος της οδού και χρήση κώνων, προκειμένου να δημιουργηθεί διάδρομος αθλητών, πλάτους ενός (1) μέτρου.

δ) Τη στένωση του οδοστρώματος, κατά τις ώρες 08:30' έως 13:00', στην οδό από την έξοδο Λευκαδίων έως την Επαρχιακή Οδό Βέροιας - Σκύδρας, με τη χρήση σήμανσης προειδοποίησης για στένωση της λωρίδας κυκλοφορίας του ενός ρεύματος της οδού και χρήση κώνων, προκειμένου δοθεί διέξοδος για τους κατοίκους των Λευκαδίων προς την Επαρχιακή Οδό και δημιουργηθεί διάδρομος αθλητών για 200μέτρα περίπου, πλάτους (1) μέτρου.

ε) Τη μερική εκτροπή της κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 08:30' έως 13:00', στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας- Σκύδρας από τη δ/ση της με τη 2η είσοδο Επισκοπής («ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ») έως τη συμβολή της με τη δ/ση προς το Αρχαίο Θέατρο Μίεζας, προκειμένου:

-Τα οχήματα που κινούνται από Σκύδρα προς Βέροια, θα εκτρέπονται στη 2η είσοδο προς Επισκοπή και θα ακολουθούν ενημερωτικές πινακίδες προς Βέροια, ήτοι θα διέρχονται περιφερειακά της Τοπικής Κοινότητας Επισκοπής, προς Αγγελοχώρι και έπειτα διαμέσου Χαρίεσσας, θα επανέρχονται στην Επαρχιακή Οδό στο ύψος του Κοπανού, στη Δ/ση Χαρίεσσας. Στο σημείο της εκτροπής της Επαρχιακή Οδού, θα τοποθετηθεί η προβλεπόμενη σήμανση από τη Π.Ε. Ημαθίας, για μείωση του ορίου ταχύτητας_και λοιπές πινακίδες.

-Τα οχήματα που κινούνται από Βέροια προς Σκύδρα, θα συνεχίσουν να κινούνται στη λωρίδα κυκλοφορίας τους, πλην όμως πλησίον της Δ/σης με το Αρχαίο θέατρο Μίεζας, θα τοποθετηθεί η προβλεπόμενη σήμανση για μείωση του ορίου ταχύτητας με παράλληλη απαγόρευση προσπέρασης μέχρι και τη Δ/ση Λευκαδίων.

-Στο τμήμα αυτό της Επαρχιακή Οδού, από τη συμβολή της με τη Δ/ση Αρχαίου Θέατρου Μίεζας έως τη συμβολή της με τη Δ/ση Λευκαδίων, θα τοποθετηθούν κώνοι ασφαλείας, οι οποίοι θα εξασφαλίζουν το διαχωρισμό της λωρίδας κίνησης των αθλητών (ρεύμα προς Βέροια) με τη λωρίδα κίνησης των οχημάτων (ρεύμα κίνησης προς Σκύδρα).

-Τέλος, οι εξερχόμενοι από την 1η είσοδο της Επισκοπής στην Επαρχιακή Οδό, θα εκτρέπονται προς Σκύδρα.

Με ευθύνη και μέριμνα ανωτέρω Φορέων, θα συνδράμουν ενήλικοι εθελοντές με ειδικά φωσφορούχα ενδύματα σε όλες τις διασταυρώσεις της διαδρομής. Σε κρίσιμες διασταυρώσεις, θα τοποθετηθούν έμπειροι τροχονόμοι.

Οι δρομείς, σε όλη τη διαδρομή, θα κινούνται στο άκρο δεξιό της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας, με ευθύνη των ιδίων, ακολουθώντας τις πινακίδες σήμανσης και τις υποδείξεις των στατικών τροχονόμων και εθελοντών, που θα τοποθετηθούν με μέριμνα και ευθύνη της διοργανώτριας αρχής.

Μετά το πέρας των καθοριζομένων από την προκήρυξη του αγώνα χρονικών ορίων και γενικά μετά τις 13:00' ώρα, η κυκλοφορία θα αποκατασταθεί και τυχόν διαγωνιζόμενοι θα κινούνται με δική τους ευθύνη.

Η κυκλοφορία των οχημάτων κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας στις παραπάνω οδούς, θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων οδών, με μέριμνα και ευθύνη του Δήμου Νάου σας, σε συνεργασία με το Α.Τ. Νάουσας.