Η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας

Την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης 6 Νοεμβρίου 2018 η Ένωση μας στο ξενοδοχείο ΑΙΓΕΣ στη Βέροια. Παράλληλα με τη συνέλευση, διοργανώθηκε και ενημερωτική ημερίδα για τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, με προσκεκλημένους τον Πρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Γρηγόρη Γερακαράκο, τον εκπρόσωπο του ΤΕΑΠΑΣΑ Γιώργο Αβριλιώνη, τον εκπρόσωπο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στο ΔΣ του ιδρύματος «Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας» Λάμπρο Μητσικό και τον Πρόεδρο του Τ.Ε.Α.Α.Π.Λ. Ιωάννη Τσαγανό.

Τη συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Δ.Α. Ημαθίας Χρήστος Σιμούλης, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας, Αστυνομικός Διευθυντής Διονύσιος Κούγκας, ανώτατα στελέχη της Δ.Α. Ημαθίας, Πρόεδροι και μέλη Πρωτοβαθμίων Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πιερίας, Πέλλας, Φλώρινας, Σερρών, τα μέλη της εκτελεστικής γραμματείας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Παδιώτης Δημήτριος και Τζατζανά Σταυρούλα, τα μέλη του ΔΣ Της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Ρήγας Νικόλαος και Δεληγιώργης Γεώργιος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ημαθίας, Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ημαθίας, Νικόλαος Τρίγκας, ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης Τάσος Μπαρτζώκας, καθώς και μεγάλο πλήθος των μελών.

Χαιρετισμό στη συνέλευση απηύθυναν ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Σιμούλης Χρήστος και ο Δήμαρχος Βέροιας δηλώνοντας την αμέριστη στήριξή τους στο έργο της Ένωσης.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της ένωσης Μούρτης Απόστολος και ο Ταμίας, Αγαθοκλής Κοπαλίδης, ανέγνωσαν τον Διοικητικό και Οικονομικό απολογισμό του 2017, οι οποίοι στο τέλος της συνέλευσης υπερψηφίστηκαν ομόφωνα καθώς επίσης και η πρόταση για την κατάθεση αγωγών κατά του Δημοσίου για την επιστροφή των επιδομάτων εορτών και αδείας των μελών μας προηγούμενων ετών.

Το λόγο έλαβαν οι επίσημοι ομιλητές της ημερίδας, ξεκινώντας απ τον Πρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ Γρηγόρη Γερακαράκο, και εν συνεχεία τον εκπρόσωπο του ΤΕΑΠΑΣΑ Γιώργο Αβριλιώνη, τον εκπρόσωπο της ΠΟΑΣΥ στο ΔΣ του ιδρύματος «Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας» Λάμπρο Μητσικό και τον πρόεδρο του ΤΕΑΑΠΛ Ιωάννη Τσαγανό, που ανέπτυξαν φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως η διεκδίκηση των αναδρομικών, το μισθολόγιο, το συνταξιοδοτικό και το ασφαλιστικό, τους λογαριασμούς του ιδρύματος Εξοχές της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλα.

Στη συνέχεια, η Ένωση μας βράβευσε τα τέκνα των συναδέλφων που κατάφεραν να πετύχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις και να εισαχθούν σε ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κάτι που ομόφωνα έχει αποφασιστεί να καθιερωθεί και τα επόμενα χρόνια.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ακολούθησε διαδραστική συζήτηση με τα μέλη μας και τον πρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ., για θεσμικά και οικονομικά θέματα.

Την επόμενη μέρα, οι προσκεκλημένοι ξεναγήθηκαν στους χώρους της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας, όπου είχαν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν δια ζώσης την πλήρη αρτιότητα των εγκαταστάσεων της Σχολής αλλά και να ενημερωθούν εκτενώς για όλα τα ζητήματα χρήσης της ΣΜΕΒΕ από τον Διοικητή αυτής Α/Δ κ. Κούγκα Διονύσιο.