Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στα πλαίσια εργασιών τοποθέτησης οπτικών ινών στην οδό 25ης Μαρτίου στην Βέροια

Με στόχο την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού, κατά τη διάρκεια εργασιών τοποθέτησης οπτικών ινών της «VODAFONE – ΠΑΝΑΦΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ», στην οδό 25ης Μαρτίου στην πόλη της Βέροιας, την Τρίτη 08-01-2019, η Αστυνομική Διεύθυνση αποφάσισε:

- Το χρονικό διάστημα από 08-01-2019 έως 12-01-2019, τη στένωση της λωρίδας κυκλοφορίας στην οδό 25ης Μαρτίου, από τη συμβολή της με την οδό Ακροπόλεως (ύψος γέφυρας) έως τη συμβολή της με την οδό Αριάδνης, από τη δεξιά πλευρά της οδού (κατεύθυνση προς την οδό Αριάδνης). Σε κάθε περίπτωση η κυκλοφορία θα διεξάγεται αμφίδρομα, με ελάχιστο πλάτος εναπομείνασας λωρίδας τα 5,00m., για όλο το τμήμα της οδού που θα διεξάγονται οι εργασίες. Οι εν θέματι εργασίες θα πραγματοποιούνται από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου, έκαστη ημέρα και η εργοταξιακή σήμανση θα εφαρμόζεται κυλιόμενα, κατά μήκος κάθε θέσης επέμβασης, με μέγιστο κάθε φορά μήκος εργοταξιακής ζώνης 300 μέτρων και συγχρόνως, σε όλη τη διάρκεια των εργασιών, θα υπάρχουν σηματωροί, εκατέρωθεν του εργοταξίου. Η εκσκαφή της τάφρου θα πραγματοποιείται είτε επί του οδοστρώματος, σε απόσταση έως 90 εκατοστά από το υφιστάμενο πεζοδρόμιο, είτε επί του πεζοδρομίου. Η σήμανση θα είναι σύμφωνη με τα τυπικά σχέδια για Αστικές Οδούς / Εργοτάξια μακράς Διάρκειας / Στένωση λωρίδας, προσαρμοσμένη στις ιδιαιτερότητες της οδού και του εκπονούντος έργου, σήμανση η οποία θα παραμένει και μετά το πέρας των εργασιών, έκαστης ημέρας. Σε καμία περίπτωση, δε θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην εν λόγω οδό.

- Το χρονικό διάστημα από 07-01-2019 έως 12-01-2019, την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης, όπου αυτή επιτρέπεται, σε όλο το μήκος του προαναφερόμενου τμήματος της ενταύθα οδού 25ης Μαρτίου.

- Στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Καλής Παναγιάς, όπου υφίσταται κεντρική διαχωριστική νησίδα, θα πραγματοποιείται αποκλεισμός επί της οδού Καλής Παναγιάς, ξεχωριστά για κάθε κατεύθυνσης, σε δύο φάσεις, ως εξής:

- στην πρώτη φάση, θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός του ρεύματος καθόδου της οδού Καλής Παναγιάς, από τη συμβολή της με την οδό 25ης Μαρτίου προς τη συμβολή της με την οδό Σταδίου, κατά μήκος της διαχωριστικής νησίδας και η κυκλοφορία θα διεξάγεται αμφίδρομα από το ελεύθερο τμήμα ανόδου της εν λόγω οδού.

- στη δεύτερη φάση, θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός του ρεύματος ανόδου της οδού Καλής Παναγιάς, από τη συμβολή της με την οδό Σταδίου προς τη συμβολή της με την οδό 25ης Μαρτίου, κατά μήκος της διαχωριστικής νησίδας και η κυκλοφορία θα διεξάγεται αμφίδρομα από το ελεύθερο τμήμα καθόδου της εν λόγω οδού.

- Στις διασταυρώσεις όπου το πλάτος των συμβαλλουσών οδών δεν επαρκεί για τμηματικό αποκλεισμό και ταυτόχρονη αμφίδρομη κυκλοφορία, οι συμβάλλουσες οδοί (Οιδίποδα, Παρμενίδη, Κενταύρων, Διομήδη και Αναξαγόρα) θα αποκλείονται σταδιακά και μετά την εκσκαφή και τοποθέτηση ειδικής μεταλλικής επιφάνειας επί της τάφρου, θα αποδίδονται στην κυκλοφορία.

- Οι εργασίες στο τμήμα της οδού 25ης Μαρτίου, από τη συμβολή της με την οδό Αναξαγόρα έως τη συμβολή της με την οδό Αριάδνης, θα πραγματοποιηθούν ημέρα Σάββατο 12-01-2019, προκειμένου να μην παρεμποδίζεται η κίνηση των μαθητών από τις υφιστάμενες διαβάσεις στα σχολικά κτήρια που στεγάζονται επί της ενταύθα οδού 25ης Μαρτίου.