«Υπερδραστήρια» σπείρα είχε ρημάξει σπίτια και καταστήματα - "Χτύπησε" και στην Ημαθία

Μια ιδιαίτερα… δραστήρια σπείρα που διέπραττε συστηματικά κλοπές σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Βορείου Ελλάδας εξάρθρωσε η ελληνική αστυνομία.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν 166 περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και καταστήματα, καθώς και κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων.

Η λεία της εγκληματικής ομάδας προσεγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ (495.485 ευρώ).

Οι δράστες «χτυπούσαν» κυρίως στις περιοχές των Τρικάλων, αλλά και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας (Λάρισα, Καρδίτσα, Μαγνησία, Φθιώτιδα, Ημαθία, Πέλλα, Κιλκίς, Σέρρες, Δράμα και Καβάλα).

Από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε η εμπλοκή επτά Ελλήνων, ηλικίας από 22 έως 44 ετών. Δύο εξ αυτών, μάλιστα, είναι έγκλειστοι στις φυλακές.

Συνολικά, από το 2016 έως το 2018, η οργάνωση κατάφερε να διαπράξει 146 κλοπές σε οικίες, δύο σε καταστήματα, ενώ είχε προβεί και σε 18 κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας.

Πώς δρούσαν τα μέλη της σπείρας

Σε σχέση με τον τρόπο δράσης της σπείρας (modus operandi), οι δράστες, αφού βεβαιώνονταν για την απουσία των ιδιοκτητών, παραβίαζαν κύριες εισόδους ή μπαλκονόπορτες των κατοικιών, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων.

Στη συνέχεια ερευνούσαν τους χώρους τους και αφαιρούσαν κυρίως χρήματα και κοσμήματα, αλλά και ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές και κυνηγετικά όπλα.

Κατά τη διάπραξη των κλοπών, φορούσαν πάντα γάντια και σε ορισμένες περιπτώσεις κάλυπταν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ώστε να μην αφήνουν ίχνη στον τόπο του εγκλήματος.

Για τις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες σε στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών, τις οποίες ενάλλασσαν σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Πηγή: http://newpost.gr