Στη φυλακή 59χρονος αγρότης που ξυλοκόπησε άγρια τη σύζυγό του στην Αλεξάνδρεια

Συνολική ποινή κάθειρξης 7 ετών, χωρίς αναστολή, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σ’ έναν 59χρονο γεωργοκτηνοτρόφο ο οποίος έσπασε στο ξύλο την 50χρονη γυναίκα του, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Κρίθηκε ένοχος για «αρπαγή», «βαριά σωματική βλάβη», «ενδοοικογενειακή απειλή και βία» ενώ αθωώθηκε για το αδίκημα της «απόπειρας ανθρωποκτονίας».

Η έφεση του δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής και έτσι επέστρεψε στη φυλακή όπου παρέμενε προφυλακισμένος μετά τη σύλληψη του.

Το δικαστήριο αθώωσε τον 23χρονο γιο του ζευγαριού ο οποίος φερόταν ότι παρείχε συνδρομή στην βίαιη επίθεση και ήταν κατηγορούμενος για «αρπαγή» και για «άμεση συνέργεια στη σωματική βλάβη». Στην απολογία του είπε ότι δεν συμμετείχε στον ξυλοδαρμό και ότι επιχείρησε να σταματήσει το πατέρα του ενώ μετέφερε την τραυματισμένη μητέρα του στο τοπικό Κέντρο Υγείας για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Κατά την απολογία του ο 59χρονος παραδέχτηκε ότι έβρισε και χτύπησε την εν διαστάσει σύζυγό του επειδή εξαφανίστηκαν κάποια χρήματα από το σπίτι και ισχυρίστηκε ότι η παθούσα διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση.
Ανασκευάζοντας μερικώς την αρχική κατάθεση της, η 50χρονη κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι ο δράστης δεν είχε σκοπό να τη σκοτώσει αλλά ήθελε μόνο να την εκφοβίσει.

«Προσπάθησε να την πνίξει»

Σοκάρουν όμως όσα αναγράφονται στη δικογραφία: Στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, στις 23 Φεβρουαρίου 2019, οι κατηγορούμενοι με τη βία συνέλαβαν και απήγαγαν χωρίς τη θέληση της (τη γυναίκα), την περιήγαγαν σε κατάσταση ομηρίας. Την ανάγκασαν να επιβιβαστεί σε ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο γιός όπου ο πατέρας για 20 λεπτά την γρονθοκοπούσε και την εξύβριζε, αρνούμενος να της επιτρέψει να εξέλθει από το όχημα.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, αρχικά τύλιξε στο λαιμό της ένα λεπτό σχοινί σκοπεύοντας να την πνίξει αλλά δεν πέτυχε το σκοπό του γιατί η παθούσα αντιστάθηκε και απομάκρυνε το σχοινί. Στη συνέχεια ενώ η 50χρονη βρισκόταν ανάσκελα στο έδαφος ο 59χρονος σήκωσε μια βαριά πέτρα και την πέταξε στο κεφάλι της με πρόθεση να τη σκοτώσει αλλά η γυναίκα τελευταία στιγμή μετακινήθηκε γυρνώντας στο πλάι και απέφυγε το χτύπημα.

Τέλος, ενώ η 50χρονη βρισκόταν στο έδαφος, ο σύζυγός τοποθέτησε σταδιακά μέσα στο στόμα της ένα μακρύ κομμάτι υφάσματος, σκοπεύοντας να την πνίξει αλλά δεν πέτυχε το σκοπό του γιατί ο συγκατηγορούμενος γιος τον απέτρεψε να ολοκληρώσει την πράξη του.

Η γυναίκα ,μεταξύ άλλων, υπέστη κακώσεις λεκάνης, κατάγματα στο χέρι και στα ρινικά οστά ενώ ο 59χρονος την εξανάγκασε να μην αποκαλύψει το περιστατικό στην αστυνομία.

Πηγή: GRtimes.gr