Συνελήφθησαν 3 άτομα χθες το βράδυ σε Κιλκίς και Ημαθία που μετέφεραν σε οχήματα συνολικά 15 αλλοδαπούς

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αποτροπή της μη νόμιμης διακίνησης αλλοδαπών, συνελήφθησαν χθες (13 Ιανουαρίου 2020) τις βραδινές ώρες, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις σε Ημαθία και Κιλκίς, συνολικά 3 άτομα, για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί ηλικίας 44 και 27 ετών, καθώς εντοπίσθηκαν με όχημα επί της Εγνατίας Οδού στην Ημαθία, να μεταφέρουν 7 αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Όπως διαπιστώθηκε, μετέφεραν τα παραπάνω άτομα έναντι χρηματικής αμοιβής, με σκοπό την διευκόλυνση της μη νόμιμης εξόδου τους από την χώρα.

Το παραπάνω όχημα που χρησιμοποίησαν κατασχέθηκε, όπως και δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 90 ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή τους.

Στη δεύτερη περίπτωση, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, εντοπίσθηκε και συνελήφθη σε περιοχή του Κιλκίς, 30χρονος αλλοδαπός, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, διαπιστώθηκε να έχει επιβιβάσει και να μεταφέρει έναντι χρηματικής αμοιβής, 8 αλλοδαπούς, οι 4 από τους οποίους στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα που χρησιμοποιούσε, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.