Θέματα ασφάλειας και ο σχεδιασμός της Ελληνικής Αστυνομίας σε σύσκεψη του Μ. Χρυσοχοΐδη στην Βέροια

Θέματα ασφάλειας, σχεδιασμός της Ελληνικής Αστυνομίας, ανανέωση του στόλου οχημάτων, στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού, στην πρώτη γραμμή της ατζέντας του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη σημερινή σύσκεψη με Αστυνομικούς Διευθυντές, υπηρεσιακούς παραγόντες και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλη την Κεντρική Μακεδονία, στη Βέροια.

Κύριο θέμα της ατζέντας υπήρξε φυσικά το ζήτημα της αναβάθμισης της ασφάλειας των πολιτών, εστιάζοντας στις τοπικές προκλήσεις, τα προβλήματα και τις ευκαιρίες που εντοπίζονται στην Ημαθία. Συγκεκριμένα, ο Υπουργός ξεδίπλωσε συνοπτικά το μακροπρόθεσμο σχεδιασμό του για τη συνολική αναβάθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας ο οποίος εστιάζει στο τρίπτυχο: ασφάλεια, πρόληψη, βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Ζήτησε δε από τους παρευρισκόμενους την παροχή πληροφόρησης επί συγκεκριμένων ζητημάτων που απασχολούν το νομό Ημαθίας, προκειμένου να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα των σχεδιαζόμενων πολιτικών ασφαλείας.

"Η κοινωνική ασφάλεια και η αποτελεσματική καταπολέμηση της καθημερινής μικρής εγκληματικότητας στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Κυβέρνησης της ΝΔ.

Είμαι βέβαιος πως η Ελληνική Αστυνομία με ενισχυμένη την υπηρεσιακή της ετοιμότητα, με αναβαθμισμένη την εσωτερική της ποιότητα και με το προσωπικό της προσηλωμένο στο θεσμικό του ρόλο και την κοινωνική του αποστολή, θα συνεχίσει να υπηρετεί την κοινωνία μας με την ίδια αποφασιστικότητα, με τον ίδιο σταθερό βηματισμό" αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

xrisoxoidis bartzokas

Σύμφωνα με δήλωση του Τάσου Μπαρτζώκα, «η σύσκεψη εργασίας διεξήχθη σε άριστο κλίμα, υπήρξε απόλυτη σύμπνοια στα αιτήματα που τέθηκαν στον Υπουργό, ο οποίος φάνηκε να κατανοεί τις προκλήσεις αλλά και να έχει τη βούληση να εντάξει τα αιτήματα στο σχεδιασμό για την αναβάθμιση της αστυνομίας». Άλλωστε, σύμφωνα με τον Τάσο Μπαρτζώκα, η ανάπτυξη δεν είναι αμιγώς οικονομική έννοια, αντίθετα συνδέεται με την κατοχύρωση ύψιστων αγαθών, όπως η ασφάλεια.