Οι δολοφονίες που συγκλόνισαν την Ημαθία την τελευταία δεκαετία

Μετά τις πολύκροτες υποθέσεις της δολοφονίας της νεαρής Κικής Κούσογλου (2005), της εξαφάνισης του μικρού Άλεξ (2006) αλλά και του συνταξιούχου αστυνομικού που πυροβόλησε με καραμπίνα και σκότωσε την γυναίκα του σε δρόμο της Βέροιας (2006), πέντε ήταν τα φονικά που συγκλόνισαν την Ημαθία την τελευταία δεκαετία.

Τον Ιούνιο του 2011 είχαμε διπλό φονικό στην Βέροια. Νεκρούς και δεμένους χειροπόδαρα με λωρίδες υφάσματος και σχοινιά κουρτινών και φιμωμένους με ύφασμα βρήκε μέσα στο σπίτι τους, η αστυνομία τον 73χρονο Βασίλη Μεϊμαρίδη και την 69χρονη σύζυγό του Βούλα. Ο 73χρονος πέθανε από χτύπημα στο κεφάλι ενώ η 69χρονη σύζυγός του από ασφυξία (το ρεπορτάζ εκείνης της εποχής).

Την ίδια χρονιά, τον Οκτώβριο, έχουμε την δολοφονία 58χρονου σε αγροτική περιοχή στο Νεόκαστρο. Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι ο γιος και η σύζυγος του θύματος από κοινού, έλαβαν απόφαση σε προγενέστερο χρόνο να δολοφονήσουν το θύμα για οικονομικές και οικογενειακές διαφορές, Αρχικά, ο γιος του θύματος με τον  φίλο του, προμηθεύτηκαν από περιοχή της Πρέβεζας μονόκαννο κυνηγετικό όπλο. Την 20-10-2011 μετέβησαν από την Πρέβεζα στο Νεόκαστρο, όπου συναντήθηκαν με την σύζυγο του θύματος και αποφάσισαν μετά από σχεδιασμό να προβούν στην ανθρωποκτονία του θύματος την επόμενη ημέρα 21-10-2011. Απογευματινές ώρες της 21-10-2011, με την καθοδήγηση και την πληροφόρηση που παρείχε η σύζυγος του θύματος στον γιο της, ο γιος έστησε ενέδρα στον 58χρονο σε αγροτική περιοχή του Νεοκάστρου, πυροβόλησε από μικρή απόσταση τον 58χρονο στη θωρακική χώρα μία φορά τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. (ρεπορτάζ της εποχής).

Το τέταρτο έγκλημα διαπράχθηκε στους Γεωργιανούς με θύμα έναν 43χρονο Αλβανό το 2014. Όπως προέκυψε , τον Μάρτιο του 2014, ένα ανδρόγυνο (54χρονος και 53χρονη), για προσωπικούς λόγους αποφάσισαν, από κοινού, να προβούν στην ανθρωποκτονία του 43χρονου γαμπρού τους. Την τέλεση της εγκληματικής ενέργειας ανέθεσαν σε 48χρονο, έναντι χρηματικής αμοιβής 2.500 ευρώ, ύστερα από υπόδειξη – διαμεσολάβηση άλλου 48χρονου, φιλικού τους προσώπου (ρεπορτάζ εποχής).

Το τελευταίο έγκλημα που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία, είναι αυτό με την 44χρονη γυναίκα που δολοφονήθηκε και πετάχτηκε σε χαντάκι έξω από το 6ο Γυμνάσιο Βέροιας, τον Μάρτη του 2020.