Τριήμερη εκπαίδευση πραγματοποίησε η Πυροσβεστική

pyrosb

Η Π.Υ. Βέροιας στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης του προσωπικού της πραγματοποίησε την τριήμερη ετήσια εκπαίδευσή της στις 30/31 Μαρτίου και 1 Απριλίου 2015. Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης περιλάμβανε :

Την πρώτη ημέρα: α) από Ω/08:30 μέχρι Ω/10:30 εκπαίδευση σε θέματα παροχής Α΄ Βοηθειών σε εγκλωβισθέντα άτομα από σεισμούς κλπ ,καθώς επίσης και σε θέματα απεγκλωβισμού – μεταφοράς τραυματιών από τροχαία ατυχήματα , τα οποία κυρίως καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, από τον ορθοπεδικό ιατρό κ. Γιανναράκη του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας , β) από Ω/10:30 μέχρι Ω/12:30 εκπαίδευση σε θέματα επέμβασης για τον απεγκλωβισμό ατόμων από οχήματα που κινούνται με υγραέριο-πυρκαγιά σε όχημα , από τον κ. Γεωργιάδη Κων/νο υπάλληλο της εταιρείας 'Α. Γεωργιάδης και Σια Ο.Ε.' και γ) από Ω/12:30 μέχρι Ω/13:30 πρακτική εκπαίδευση απεγκλωβισμού ατόμου από Ι.Χ. , από Αξιωματικό της Υπηρεσίας μας Πυραγό Χονδροματίδη Παναγιώτη .

Την δεύτερη ημέρα :α) από Ω/08:30 μέχρι Ω/10:30 εκπαίδευση σε θέματα Δασικών πυρκαγιών από Αξιωματικό της Υπηρεσίας μας Πυραγό Φουρλίκα Νικόλαο, β) από Ω/10:30 μέχρι Ω/12:30 εκπαίδευση σε θέματα ΠΣΕΑ από Αξιωματικό της Υπηρεσίας μας Πυραγό Χονδροματίδη Παναγιώτη και γ)από Ω/12:30 μέχρι Ω/14:00 άσκηση στο ξενοδοχείο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» με αντικείμενο επέμβασης τη κατάσβεση πυρκαγιάς και τον απεγκλωβισμό ατόμων από το χώρο του ξενοδοχείου. Στην άσκηση έλαβε μέρος όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας και του ΕΠΣ Μακεδονίδος με δύο οχήματα υδροφόρα και ένα βοηθητικό, καθώς και η ΕΛ.ΑΣ. Σκοπός της άσκησης είναι η ασφάλεια και η διάσωση της ζωής και της περιουσίας των πολιτών της περιοχής μας. Η άριστη συνεργασία μεταξύ των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, υπαλλήλων του ξενοδοχείου και της ΕΛ.ΑΣ., είχε σαν αποτέλεσμα η άσκηση να περατωθεί με απόλυτη επιτυχία και να εξαχθούν θετικά αποτελέσματα.

Την τρίτη ημέρα :α) από Ω/08:30 μέχρι Ω/10:30 εκπαίδευση σε θέματα επέμβασης για τον απεγκλωβισμό ατόμων από υβριδικά οχήματα-πυρκαγιά σε υβριδικό όχημα από υπαλλήλους της εταιρίας 'Α. ΠΟΔΑΣ Α.Ε.Ε.' , β) από Ω/10:30 μέχρι Ω/12:30 θεωρητική εκπαίδευση στη χρήση ασύρματης επικοινωνίας VHF –UHF από εκπρόσωπο της εγγεγραμμένης στο Μητρώο εθελοντικών οργανώσεων της ΓΓΠΠ, ΕΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ-ΝΑΟΥΣΑΣ (ΕΡΒΑΝ), κ. Βλαχάκη Ανδρέα και γ) από Ω/12:30 μέχρι Ω/13:30 εκπαίδευση σε θέματα αντιμετώπισης συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων , από Αξιωματικό της Υπηρεσίας μας Πυραγό Χονδροματίδη Παναγιώτη .