tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Δημήτρης Γκίμας: Ένας οραματιστής του μπάσκετ, με μοναδικό τρόπο να εμπνέει τους γύρω του

Τον Γκίμα δεν τον πρόλαβα ως παίκτη στον Φίλιππο. Όταν ξεκίνησα να καλύπτω το μπάσκετ του Φιλίππου, ο Τζίμης έπαιζε στον Ολυμπιακό Βόλου και ήταν αντίπαλός μας.

Το 1997-1998 ο Φίλιππος είχε διοικητικά προβλήματα, το τμήμα μπάσκετ βρισκόταν σε ελεύθερη πτώση και την περίοδο 1998-1999 βρέθηκε στο τοπικό πρωτάθλημα και κινδύνευσε με πτώση. Κάποια στιγμή, την Άνοιξη του 1999 πήρε τηλέφωνο ο Χρήστος (Μπλατσιώτης). «Ο ψηλός θέλει να δώσει μια συνέντευξη και να μιλήσει για τον Φίλιππο» είπε και μας έφερε σε επαφή.

Το ραντεβού κλείστηκε στην Ελιά και σε εκείνη την συνέντευξη ο Τζίμης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του Φιλίππου και ανέπτυξε ένα μέρος του οράματος του για την ομάδα της πόλης. Τώρα που το σκέφτομαι, είχε αποφασίσει να εγκαταλείψει την ενεργό δράση και να επιστρέψει στην Βέροια ως προπονητής.

Το καλοκαίρι του 1999, με πρόεδρο τον Τρανίδη, ο Τζίμης μαζί με τον Χρήστο ανέλαβαν την τεχνική ηγεσία του Φιλίππου, που λίγο καιρό απέφυγε την πτώση στην Β’ τοπική κατηγορία. Από τότε μέχρι και την περασμένη Παρασκευή, ήταν στον πάγκο του Φιλίππου, στα καλά αλλά και στα δύσκολα χρόνια.

Ο Τζίμης ήταν ένας οραματιστής του μπάσκετ. Ζούσε γι αυτό. Στόχος του να φτάσει ψηλά τον Φίλιππου, στόχος που επιτεύχθηκε. Δημιούργησε ομάδες που πανηγύρισαν ανόδους αλλά το σημαντικότερο είναι βρήκε τρόπο και κράτησε τον Φίλιππο όρθιο και όταν τα πρώτα χρόνια έπεσε από την Γ’ Εθνική στο τοπικό αλλά και όταν μετά την Α2 γνώρισε η ομάδα δυο υποβιβασμούς και βρέθηκε ξανά στην Γ’ Εθνική.

Ο Τζίμης, εκτός από οραματιστής, είχε τον τρόπο να εμπνέει τους γύρω του. Αυτός ήταν που έπεισε τον Φύκατα να μπει στο μπάσκετ. Το ίδιο έκανε λίγα χρόνια αργότερα και με τον Γιώργο Τραπεζανλίδη αλλά και με τον Ηλία Λαζό. Όλοι τους εμπνεύστηκαν από τον Γκίμα, έβαλαν χρόνο και χρήμα κι άλλαξαν το μπασκετικό προφίλ του συλλόγου.

Ο Δημήτρης Γκίμας ήταν ο άνθρωπος – μπάσκετ της Βέροιας όπως έγραψε ο Δαμιανός Χρυσίδης, ο συνεκτικός κρίκος της μπασκετικής παρέας όπως είπε ο Ηλίας Λαζός, ο άνθρωπος – ορχήστρα για το τμήμα μπάσκετ του Φιλίππου.

* Η φωτογραφία είναι στο γήπεδο του Άργους Ορεστικού, τον Σεπτέμβρη του 2004, σε τουρνουά προετοιμασίας. 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69