tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του Veria Basketball Camp

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του Veria Basketball Camp 2017 που διεξάγεται στους χώρους του Δ.Α.Κ «Δημήτριος Βικέλας» και διοργανώνει ο Κώστας Τσαρτσαρής σε συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας και τα τμήματα μπάσκετ του Φιλίππου και του ΑΟΚ Βέροιας.

Ο βροχερός καιρός δεν βοήθησε κατά τη διάρκεια του πρωινού προγράμματος να χρησιμοποιηθούν τα εξωτερικά γήπεδα του ΔΑΚ «Δημήτριος Βικέλας» κάτι το οποίο ανάγκασε τους διοργανωτές να μοιράσουν τα παιδιά και στο γήπεδο του Προμηθέα.

Τα 240 παιδιά που συμμετέχουν στο camp, ηλικίας από 6 έως 17 ετών, χωρίστηκαν ηλικιακά σε ομάδες και αυτό βοήθησε πάρα πολύ στην καλύτερη ροή του camp και στη συνέχεια ακολούθησαν το πρόγραμμα προπόνησης που είχε ετοιμάσει η ομάδα προπονητών με στόχο την εκμάθηση των βασικών δεξιοτήτων του μπάσκετ, την μύηση στις αμυντικές και επιθετικές συνεργασίες υπό το βλέμμα πάντα του Κώστα Τσαρτσαρή και του Μανώλη Παπαμακάριου, οι οποίοι συνεχώς έδιναν οδηγίες και συμβουλές.

Στο διάλειμμα της προπόνησης ο Κώστας Τσαρτσαρής μίλησε στα παιδιά για τον συνδυασμό μάθησης και άθλησης. «Είναι πολύ σημαντικό να είστε καλοί μαθητές στο σχολείο. Αυτό βοηθά και στον αθλητισμό ανεξαρτήτως αθλήματος αλλά πολύ περισσότερο στο μπάσκετ που είναι ένα άθλημα γρήγορων και σωστών αποφάσεων. Πρέπει λοιπόν να συνδυάζουμε τον αθλητισμό με την μάθηση για όλη μας την ζωή. Η τεχνολογία που έχετε στα χέρια σας (κινητά, tablet κλπ) είναι καλή, αρκεί να την χρησιμοποιείται με μέτρο. Στο camp τις ημέρες αυτές καλείστε να μάθετε πολλά πράγματα πάνω στο άθλημα του μπάσκετ. Καταλαβαίνω ότι οι περισσότεροι από εσάς θέλουν να σουτάρουν, να κάνουν ντρίμπλες και όχι να προσπαθήσουν να πάρουν ριμπάουντ, να μάθουν άμυνα ή πάσα. Πρέπει να ξέρετε όμως ότι σημαντικός παίκτης δεν είναι μόνο αυτός που πετυχαίνει τους περισσότερους πόντους αλλά εξίσου σημαντικός, για να μην πω σημαντικότερος, είναι ο παίκτης ο οποίος παίρνει ριμπάουντ, κάνει ασσίστ και αμύνεται με πάθος για την ομάδα του. Έτσι μέσα από τα μαθήματα θα μάθετε κάποια πράγματα τα οποία θα σας βοηθήσουν να γίνεται καλύτεροι σε όλους αυτούς τους τομείς. Για παράδειγμα δείτε τα στατιστικά των παικτών όπως του Διαμαντίδη, του Παπαλουκά, του Σπανούλη που εκτός από τους πόντους, είχαν απίστευτα νούμερα σε ριμπάουντ, κλεψίματα, ασίστ κλπ τα οποία τους έκαναν κορυφαίους παίκτες. Έτσι πρέπει και εσείς να δουλεύετε σωστά και να βελτιώνεστε συνεχώς όχι μόνο το σουτ σας αλλά και την πάσα, και το ριμπάουντ και καθετί που θα σας κάνει καλύτερους παίκτες και προπάντων συμπαίκτες. Γιατί δεν παίζουμε μόνοι μας, δεν παίζουμε για τον εαυτό μας, παίζουμε για την ομάδα.»

Μετά το διάλειμμα το πρόγραμμα συνεχίστηκε με διαγωνιστικά παιχνίδια στα οποία οι νικητές κέρδισαν από φανέλες της Εθνικής Ελλάδος ενώ το απόγευμα στο ανοικτό γήπεδο «Άρης Γεωργιάδης» συγκεκριμένες ομάδες παιδιών έπαιξαν 3x3 εφαρμόζοντας όλα όσα έμαθαν κατά την διάρκεια της πρωινής προπόνησης.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69