Logo

Έξι σύλλογοι από το εξωτερικό θα πάρουν μέρος στον Βριληττό

Η οργανωτική επιτροπή του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» ανακοίνωσε τις έξι ομάδες Παμπαίδων Α’ (γεννημένοι 2002-2003) από το εξωτερικό που θα αγωνιστούν στο 5ο Διεθνές Τουρνουά Αναπτυξιακών Ηλικιών το διάστημα 7-11 (Παρασκευή έως Μ. Τρίτη) Απριλίου 2017.

Tην διοργάνωση θα φιλοξενήσει για 4η συνεχόμενη χρονιά, η «Μητρόπολη» του Ελληνικού Χάντμπολ, Βέροια.

Στο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2017» θα πάρουν μέρος οι Εθνικές Ομάδες Παίδων (γεννημένοι 2000-2001) της Ελλάδας, της Κροατίας, της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, της Ρουμανίας, του Ισραήλ και της Αυστρίας.

Στην κατηγορία Παμπαίδων Α’ θα συμμετέχουν από την Ελλάδα οι ομάδες Φίλιππος Βέροιας, ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι., ΧΑΝΘ, ΠΑΟΚ, ΑΕΣΧ Πυλαίας και ΑΟ Προσοτσάνης, ενώ από το εξωτερικό παρόντες θα είναι οι Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία), Εθνική Ισραήλ, Κροάσια Ζάγκρεμπ (Κροατία), Βαρντάρ Σκοπίων (ΠΓΔΜ), Παρτίζαν Βελιγραδίου (Σερβία), Λοκομοτίβα Μπρσκό (Βοσνία).

Ιστορικά στοιχεία των ομάδων και δηλώσεις στελεχών

ΚΡΟΑΣΙΑ ΖΑΓΚΡΕΜΠ
Είναι η κάτοχος του τίτλου, αφού νίκησε στον περσινό τελικό 30-14 την Νόβι Βελιγραδίου. Η ομάδα της Κροατίας θα συμμετέχει για 4η συνεχόμενη χρονιά στο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ». Στις προηγούμενες συμμετοχές της, ήταν πάντα φιναλίστ των τελικών, έχοντας άλλη μία πρωτιά το 2014 και ένα ασημένιο μετάλλιο το 2015. Η ανδρική ομάδα είναι κυρίαρχη στην Κροατία με 25 πρωταθλήματα, 23 κύπελλα, ενώ έχει κατακτήσει δύο Τσάμπιονς Λιγκ και ένα πρωτάθλημα Ανδριατικής Λίγκας.

ΠΑΡΤΙΖΑΝ
Μαζί με τον Φίλιππο Βέροιας είναι οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουν χάσει καμία διοργάνωση του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ». Στην 5η συμμετοχή της στο τουρνουά φιλοδοξεί να είναι μέσα στα μετάλλια, κάτι που έχει να καταφέρει από το 2014 (3η). Το 2016 ήταν 5η, ενώ το 2015 και το 2013 4η. Η ανδρική ομάδα έχει κατακτήσει 9 πρωταθλήματα, 11 κύπελλα και 3 Σούπερ Καπ Σερβίας.

Ζίβαν Βούκοβιτς : «Η ομάδα μας με μεγάλη χαρά θα συμμετέχει στο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ για άλλη μια χρονιά. Η Παρτιζάν στην Βέροια νιώθει ότι είναι στο σπίτι της. Θα είναι εύκολο να δώσουμε το 110% του εαυτού μας σε αυτό το φιλικό περιβάλλον. Θα αφήσουμε καλές εντυπώσεις για το Σερβικό χάντμπολ και για το κλαμπ μας. Όλοι οι παίχτες και οι γονείς τους περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία την έναρξη του τουρνουά. Θα είμαστε και εμείς εκεί»

ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ
Η μοναδική Εθνική ομάδα που θα συμμετέχει στην κατηγορία των Παμπαίδων. Τα τελευταία χρόνια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του τουρνουά, αφού για 3η χρονιά θα είναι στο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ». Μάλιστα έχει αξιοσημείωτη παρουσία, αφού το 2015 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και το 2014 το ασημένιο.

Αλεξάντερ Μπρκοβιτς (Προπονητής Εθνικής Ανδρών που θα έρθει ως υπεύθυνος των εθνικών ομάδων) : «Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ μετά από 4 χρόνια. Έχω όμορφες αναμνήσεις από το 1ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ στην Αθήνα. Ως συντονιστής των εθνικών ομάδων είμαι σίγουρος ότι οι ομάδες του Ισραήλ 2000-2002 θα παλέψουν σκληρά με τις άλλες ευρωπαϊκές ομάδες. Ας κερδίσει η καλύτερη».

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
Η σπουδαία Γαλλική ομάδα θα συμμετέχει στο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» για 2η συνεχόμενη χρονιά. Όπως και πέρσι έτσι και φέτος θα δώσει λάμψη στο τουρνουά. Το 2016 κατέλαβε την 4η θέση, αποκλείοντας στα πέναλτι τον Ολυμπιακό Κερατσινίου στην ημιτελική φάση. Η ανδρική ομάδα είναι η πλουσιότερη στον κόσμο με μπάτζετ που αγγίζει τα 18 εκατομμύρια ευρώ. Είναι πρωταθλήτρια Γαλλίας δύο συνεχόμενες χρονιές, ενώ διεκδικεί με αξιώσεις φέτος το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ζαν-Μαρκ Ρουντιέρ (Υπεύθυνος Ανάπτυξης της PSG) : «Πρώτα από όλα η ομάδα μας είναι πολύ χαρούμενη που θα συμμετέχει άλλη μια φορά στο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ. Μετά την πρώτη μας εμπειρία στο περσινό ευρωπαϊκό τουρνουά οι παριζιάνοι είναι πιο δυνατοί. Συμμετέχουμε όχι μόνο για την εμπειρία άλλα και για τον ανταγωνισμό. Είμαστε περήφανοι που ερχόμαστε ξανά για να δείξουμε ότι η PSG τόσο σύντομα έχει ανεβεί στο ευρωπαϊκό χάντμπολ.
Ευχαριστούμε το ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ»

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ ΜΠΡΤΣΚΟ
Η ομάδα από την Βοσνία θα λάβει μέρος στο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» για 3η συνεχόμενη χρονιά. Το 2016 είχε καταλάβει την 14η θέση και το 2015 την 17η θέση. Διαθέτει δυνατές υποδομές, που έχουν δώσει αθλητές στην Εθνική ομάδα. Διοργανώνει κάθε Δεκέμβριο ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά μικρών ηλικιών στην Ευρώπη.

Σαρενακ Γκόραρ : «Η ομάδα μου συμμετέχει για τρίτη φορά στο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ. Είναι Τουρνουά υψηλής ποιότητας. Έχουμε την δυνατότητα να αγωνιστούμε με πολύ μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης. Πέρσι δεν επιτύχαμε αξιοσημείωτα αποτελέσματα αλλά ευελπιστούμε φέτος να βελτιώσουμε την εικόνα μας. Ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ είναι ένα από τα καλύτερα τουρνουά στην Ευρώπη, και σίγουρα το πιο οργανωμένο τουρνουά που έχουμε λάβει μέρος. Η ομάδα μας αγαπάει αυτό το τουρνουά. Έχουμε πάρει πολλές θετικές εντυπώσεις από τα προηγούμενα χρόνια. Οι διοργανωτές είναι άνθρωποι που έχουν μέσα τους πίστη και όλοι είμαστε καλοδεχούμενοι. Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους συμμετέχοντες του ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ και να ευχηθώ τα καλύτερα αποτελέσματα και υγεία».

ΒΑΡΝΤΑΡ ΣΚΟΠΙΩΝ
Θα συμμετέχει για πρώτη φορά στην διοργάνωση. Πρόκειται για μια μεγάλη ευρωπαϊκή δύναμη, αφού η ανδρική ομάδα πρωταγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ και ήδη φέτος έχει προκριθεί στα προημιτελικά!
Έχει κατακτήσει 10 πρωταθλήματα και 11 κύπελλα ΠΓΔΜ, καθώς και δύο ευρωπαϊκούς τίτλους (Ανδριατική Λίγκα).

Αντριάνα Μπούντιμιρ : «Εκ μέρους της HC VARDAR θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για τη πρόσκληση στο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ που είναι ένα από τα καλύτερα τουρνουά αναπτυξιακών ηλικιών στην Ευρώπη.
Αυτό το τουρνουά θα είναι μια πρόκληση για μένα και την ομάδα μου γιατί οι ομάδες που συμμετέχουν είναι οι καλύτερες μεταξύ άλλων στην Ευρώπη σε αυτή την ηλικία. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να δικαιώσουμε αυτή την πρόσκληση και την συμμετοχή μας.
Ευχαριστώ άλλη μια φορά και για όλους τους άλλους. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΚΕΙ»

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb