tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Επιστολή αγωνίας ιδιοκτητών επιχειρήσεων ιδιωτικών κολυμβητηρίων-βρεφικής κολύμβησης

Επιστολή αγωνίας έστειλαν στον Πρωθυπουργό και σε μια σειρά υπουργούς οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ιδιωτικών κολυμβητηρίων-βρεφικής κολύμβησης. Αναλυτικά αναφέρουν:

"Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Κύριοι Υπουργοί Υγείας, Πολιτικής Προστασίας, Ανάπτυξης, Οικονομικών, Αθλητισμού, Κύριοι επιστήμονες Υγειονομικού,

Με την παρούσα επιστολή, πρωτίστως θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε και να σας συγχαρούμε για την άμεση και έγκυρη στρατηγική σας στο σοβαρό υγειονομικό πρόβλημα που προέκυψε από τον Covid-19. Με την στάση σας, για την αξία της ανθρώπινης ζωής, αναβαθμίστηκε η σχέση πολίτη-κράτους, καταγράφοντας δείκτες ρεκόρ τόσο σε Ευρωπαικό όσο και σε Παγκόσμιο επίπεδο, υποχρεώνοντας τη διεθνή κοινότητα να υποκλιθεί στις ενέργειες της Κυβέρνησης και των Ελλήνων πολιτών. Επίσης τονίσατε έντονα, με την εισαγωγή του αντίστοιχου κωδικού (6) την αξία και την σημασία της σωματικής άσκησης για όλους τους Έλληνες.

Αυτά τα δύο σας χαρακτηριστικά έχουμε και όλοι εμείς που συντάξαμε την συγκεκριμένη επιστολή. Είμαστε ιδιοκτήτες ιδιωτικών κολυμβητηρίων για εκμάθηση κολύμβησης σε βρέφη - παιδιά - ενήλικες. Η δραστηριότητά μας αφορά σε ένα ευαίσθητο αντικείμενο, όπως αυτό της εκμάθησης κολύμβησης- που σχετίζεται άμεσα με την ασφάλεια στη θάλασσα- αλλά και ακόμα περισσότερο, της εξοικείωσης των βρεφών με το νερό, σε μια χώρα που το έχει τόσο πολύ ανάγκη. Ακόμα περισσότερο, η βρεφική κολύμβηση, εμβαθύνει στους τομείς της επικοινωνίας βρέφους-γονέα, όσο ελάχιστες δραστηριότητες στις ηλικίες των μηνών!

Τις τελευταίες 57 ημέρες βρισκόμαστε σε αναστολή λειτουργίας η οποία μας έχει φέρει πραγματικά σε οικονομικό στραγγαλισμό. Αν και η άδεια λειτουργίας μας, μας κατατάσσει στις αθλητικές εγκαταστάσεις -γυμναστήρια- δημόσιες δεξαμενές, εμείς δεν έχουμε καμία σχέση όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας μας με τις άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις - γυμναστήρια. Πολύ απλά εμείς δεν μπορούμε να κατεβάσουμε τους διακόπτες μας γιατί το νερό, το οποίο το διαφυλάσσουμε σαν κόρη οφθαλμού, είναι ζωντανός οργανισμός. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα λοιπόν επωμιζόμαστε όλα τα λειτουργικά έξοδα ( θέρμανση, απολύμανση νερού, ανακυκλοφορία, ενοίκια, λογαριασμοί ΔΕΚΟ, ασφαλιστικές εισφορές) χωρίς να εργαζόμαστε. Είμαστε πραγματικά σε οριακό σημείο τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά. Όταν εταιρίες κολοσσοί (πολλά τα παραδείγματα) χρεωκοπούν με 35 μέρες υπολειτουργίας, πώς μπορούμε εμείς να αντέξουμε τρεις ολόκληρους μήνες ΚΛΕΙΣΤΟΙ;

Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι οι κανόνες λειτουργίας μας, μέχρι και το κλείσιμο στις 13 Μαρτίου, είναι περίπου ίδιοι με αυτούς που πολύ σωστά υποβλήθηκαν σε επιχειρήσεις που επαναλειτούργησαν στις 4 Μαΐου.

Συγκεκριμένα :

  • Πραγματοποίηση προπόνησης μόνο με ραντεβού,
  • Αυστηρά ολιγομελή τμήματα,
  • Υποδειγματικός καθαρισμός - χλωρίωση του νερού μας (0,7 - 1,2), -δυο δειγματοληπτικούς ελέγχους νερού πισίνας, κάθε δέκα ημέρες,
  • Ατομικές ντουζιέρες - αποδυτήρια ,
  • Ντους πριν από κάθε προπόνηση,
  • Τήρηση ιατρικού ελέγχου για κάθε μέλος μας με πρόσφατα ενημερωμένες βεβαιώσεις (δερματολόγος-καρδιολόγος-παιδίατρος)
  • Όλοι οι μετακινούμενοι στον περιβάλλοντα χώρο της πισίνας φορούν τα ειδικά χειρουργικά ποδονάρια

Καταλαβαίνοντας την δική σας αγωνία αλλά και της ομάδας σας, για την επαναλειτουργία των αθλητικών χωρών εκτός των παραπάνω έχουμε να προτείνουμε και τα εξής:

- Περαιτέρω μείωση των αθλούμενων στην πισίνα έχοντας σαν όριο τα 5 τετραγωνικά ανά ασκούμενο, ενώ σε θέση έναρξης, ασκήσης, ηρεμίας, ανάπαυσης θα υπάρχουν προκαθορισμένα διαγραμμισμένα σημεία που θα στέκεται ο κάθε ασκούμενος,

  • Θερμομέτρηση αθλουμένων στην κεντρική μας είσοδο, μάσκα, χρήση γαντιών και αντισηπτικών στους χώρους των αποδυτηρίων μας, κρατώντας τις ασφαλείς αποστάσεις των 2 m ακόμα και στα ατομικά μας αποδυτήρια ,
  • Μέγιστος χρόνος παραμονής στα αποδυτήρια τα 5 λεπτά ,
  • Απολύμανση του χώρου των αποδυτηρίων και επόμενο γκρουπάκι ασκούμενων μετά από 20 λεπτά.

Νομίζουμε αλλά και προτείνουμε ότι η επαναλειτουργία μας επιβάλλεται να προηγείται των δημόσιων κολυμβητηρίων για τους παρακάτω λόγους:

  • Είναι ΣΙΓΟΥΡΗ η τήρηση των κανόνων που εσείς θα αποφασίσετε λόγω επάρκειας του προσωπικού μας,
  • Υπάρχει από όλους μας η συνεχής και αδιάλλειπτη παρουσία μας στους αθλητικούς μας χώρους ως απόδειξη της πλήρους ανάληψης ευθύνης,
  • Πολύ μικρότερος αριθμός μελών, αφού φιλοξενούμε πολύ λιγότερα παιδιά (κυρίως λόγω εποχής, καλοκαίρι) από τα δημόσια κολυμβητήρια,

- Ευκολότερη ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος αφού θα γνωρίζουμε επακριβώς τα στοιχεία όλων όσων ήρθαν σε επαφή με το κρούσμα και τι ώρα ακριβώς.

Σε ότι αφορά στις ανυπολόγιστες οικονομικές ζημιές που έχουμε υποστεί, έχουμε να προτείνουμε τα εξής : -Μείωση ΦΠΑ για το υπόλοιπο του έτους,

-Απαλλαγή τέλους επιτηδεύματος,

-Συνέχιση μέτρου μειωμένου ενοικίου έως τον Απρίλιο του 2021,

- Άμεση και χωρίς περιοριστικά κριτήρια, ένταξής μας σε προγράμματα ΕΣΠΑ,

-Απαλλαγή προκαταβολής φόρου για το προσεχές οικονομικό έτος,

-Συνεισφορά του Κράτους σε ποσοστό 50% στους λογαριασμούς ρεύματος, ύδρευσης, και τηλεφωνίας, αυστηρά για το χρονικό διάστημα της επιβολής αργίας μας.

Αφήνουμε για το τέλος το πιο σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο που μας βοηθά να υποστηρίζουμε την επαναλειτουργία μας που δεν είναι άλλο από τις γνώμες των ειδικών.

« Οι πισίνες όσο και η θάλασσα δεν αποτελούν χώρο μετάδοσης του ιού, αφού η χλωρίωση με όποιο τρόπο και αν γίνεται εξασφαλίζει την πλήρη απολύμανση του αγωνιστικού χώρου» όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο κύριος Μόσιαλος και ο κύριος Δημόπουλος.

Κύριε πρωθυπουργέ, κύριοι υπουργοί, αξιότιμοι επιστήμονες,

θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να έρθουμε σε επαφή μαζί σας, να μας ρωτήσετε - υποδείξετε ό,τι εσείς κρίνετε απαραίτητο. Όμως μην αδιαφορήσετε γιατί πραγματικά όλοι μας είμαστε σε οικονομικό -επιχειρηματικό αδιέξοδο. Μην μας αφήνετε ανενεργούς!

Δώστε μας τη δυνατότητα να παλέψουμε και πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε.

Πιστέψτε και εμπιστευθείτε μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τον πολύτιμο χρόνο που μας αφιερώσατε όπως και για ό,τι έχετε κάνει έως τώρα".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69