Logo

Πέμπτη θέση η Ιωαννίδου, ενδέκατη ο Κελεπούρης

Οι αυριανοί αστέρες του παγκόσμιου στίβου ξεκίνησαν σήμερα την προσπάθεια τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Άιρες.

Αθλητές και αθλήτριες που θα έχουν την ευκαιρία τα επόμενα χρόνια να διεκδικήσουν τη διάκριση στις μεγάλες διοργανώσεις θα κάνουν στην Αργεντινή τα πρώτα τους βήματα.

Στην πρώτη ημέρα των αγώνων μετείχαν τέσσερα μέλη της αποστολής μας. Η Σοφία Κεσσίδη κατέλαβε την έκτη θέση στη δισκοβολία με καλύτερη προσπάθεια στα 49,14 μ., επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ.

Η νεαρή είχε έγκυρη μόνο την μία από τις τέσσερις βολές, τις οποίες είχε τη δυνατότητα να εκτελέσει και πλέον ετοιμάζεται για τον αγώνα της Κυριακής. Η τελική κατάταξη των αθλητριών θα προκύψει από το μέσο όρο των δύο αγώνων.

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και η νεαρή Ελένη Ιωαννίδου, η οποία τερμάτισε στην 5η θέση της 1ης σειράς των 800 μ. με 2.14.43 και αγωνίζεται πάλι την Κυριακή (14/10).

Στα 5.000 μ. βάδην ο Ανθιμος Κελεπούρης έκανε την αρχή με το 21.58.74, που του έδωσε την 11η θέση και θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο την Δευτέρα, για την δεύτερη κούρσα στη διοργάνωση. Στα 3.000 μ. η Βασιλεία Σπύρου τερμάτισε στην 11η θέση με 9.49.87 και το Σάββατο θα αγωνιστεί στα 4χλμ. σε ανώμαλο έδαφος, αγώνισμα με το οποίο θα ολοκληρωθεί η παρουσία της στη διοργάνωση.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων διεξάγονται με αρκετές αλλαγές στους κανονισμούς. Στα οριζόντια άλματα και στις ρίψεις οι αθλητές πραγματοποιούν τέσσερις προσπάθειες στον πρώτο τους αγώνες και ισάριθμες στον δεύτερο και από το μέσο όρο των προσπαθειών τους προκύπτει η τελική κατάταξη. Με μέσο όρο στις δύο εμφανίσεις προκύπτει η κατάταξη και στους δρόμους.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb