tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

«Μαθαίνοντας την τεχνική και όχι τη βία» στο 1ο Φίλιππος Cup - kick boxing που έγινε στη Βέροια

Με εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου ολοκληρώθηκε το 1ο Φίλιππος cup, αγώνες και επίδειξη kick boxing στη Βέροια, το περασμένο Σάββατο 28/ 4 με κεντρικό σύνθημα: «Μαθαίνοντας την τεχνική και όχι τη βία».

To 1o « Φίλιππος Cup», ήταν η πανελλήνια διασυλλογική συνάντηση εν όψει του πανελλήνιου πρωταθλήματος kick boxing που θα γίνει τον Οκτώβριο στην Αθήνα και συνδιοργανώθηκε από τις ομάδες «Pistikos team», « Μαχητές Σιθωνίας» το τμήμα Kick boxing Φιλίππου Βέροιας, υπό την αιγίδα της Πανελλήνια Ομοσπονδία Kick Boxing στο κλειστό γυμναστήριο «Φιλίππειο» που παραχωρήθηκε από το ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το ενδιαφέρον για το άθλημα ιδιαίτερα στις μικρότερες ηλικίες ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού απ’ τις συνολικά 180 συμμετοχές στους αγώνες, οι 120 αφορούσαν παιδιά (αγόρια και κορίτσια) όλων των ηλικιών και κατηγοριών, διαφόρων εθνικοτήτων από όλη την Ελλάδα, ενώ μόνο οι 60 αφορούσαν ενήλικες (γυναίκες και άνδρες). Το 1ο «Φίλιππος Cup» αποτέλεσε την ιδανική ευκαιρία προετοιμασίας για τους αθλητές και αθλήτριες εν όψει του πανελλήνιου πρωταθλήματος kick boxing. Παράλληλα, οι φιλικοί αγώνες παρείχαν και την ευκαιρία σε όλους όσους ενδιαφέρονται για το άθλημα να το γνωρίσουν από κοντά μέσω των προγραμματισμένων επιδείξεων. Τόσο τη φιλοσοφία και τους κανόνες του αθλήματος, όσο τις τεχνικές του και την υλικοτεχνική υποδομή που απαιτεί.

Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Πιστικό, προπονητή του τμήματος kick boxing Φιλίππου Βέροιας κι έναν εκ των διοργανωτών (« Pistikos team»), η προσέλευση του κόσμου γέμισε αισιοδοξία τους διοργανωτές για το μέλλον του αθλήματος, ενώ το μήνυμα που θέλουν να περάσουν μέσω του συνθήματος «μαθαίνουμε την τεχνική και όχι τη βία» είναι πολύ σημαντικό. Κι ως παιδαγωγός εκτός από προπονητής, όπως λέει ο ίδιος, το διδάσκει αυτό, τονίζοντας ότι: «το άθλημα προάγει την ισότητα και καλλιεργεί την ευγενή άμιλλα. Η αντιπαλότητα αρχίζει και τελειώνει στο αγωνιστικό μέρος του αθλήματος. Ο δυναμισμός του αθλήματος , δημιουργεί και τις πιο δυνατές φιλίες. Μετά το τέλος των αγώνων τα παιδιά ανταλλάζουν τηλέφωνα, γίνονται φίλοι. Μέσω του αθλήματος γυμναζόμαστε, αλλά και πλάθουμε το χαρακτήρα μας. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθουμε να διαχειριζόμαστε και να καλυτερεύουμε τον εαυτό μας, μέσω του αθλήματος που επιλέγουμε γιατί μας εκφράζει».

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69