Φίλιππος: Τους λόγους του υποβιβασμού ανέλυσαν Λαζός και Γκίμας

Τις αιτίες της πτώσεις στην Γ' Εθνική εξέθεσαν σε συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής του τμήματος μπάσκετ του Φιλίππου Ηλίας Λαζός και ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Γκίμας.

Ο κ. Γκίμας, που πήρε πρώτος τον λόγο και τόνισε ότι παρά τα σχόλια ότι η ομάδα "πάει ξυπόλιτη στα αγκάθια" σημείωσε γρήγορα έξι νίκες. Ο κ. Γκίμας χαρακτήρισε άδικη την τιμωρία Κοθρά και πρόσθεσε ότι στοίχισε στο καθοριστικό ματς με την Ξάνθη, μίλησε για "λιποταξία" του Πάρος, ο οποίος έφυγε στα μέσα της χρονιάς για την Αμερική και στάθηκε στους δυο τραυματισμούς, που άφησαν τον Φίλιππο με επτά μάχιμους παίκτες.

Παρά τα προβλήματα στις προπονήσεις, λόγω έλλειψης παικτών, ο Φίλιππος συνέχισε με κάποιες νίκες, σύμφωνα με τον κ. Γκίμα, αλλά οι ήττα από ΧΑΝΘ και Ανατόλια σφράγισαν τον υποβιβασμό. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Γκίμα ο υποβιβασμός ήρθε δίκαια και πρόσθεσε ότι ο Φίλιππος δεν διαλύθηκε χάρις στην προσπάθεια που κατέβαλε ο Ηλίας Λαζός.

Για την επόμενη χρονιά, ο κ. Γκίμας τόνισε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας κορμός που θα επιτρέψει στην ομάδα να κάνει σταθερά βήματα τα επόμενα χρόνια.

Από την άλλη πλευρά, ο Ηλίας Λαζός συμφώνησε με τις επισημάνσεις του προπονητή του ότι αν δεν υπήρχαν οι τραυματισμοί, η τιμωρία Κοθρά και η αποχώρηση Πάρου η ομάδα δεν θα υποβιβαζόταν. Μάλιστα τόνισε ότι θα έφτανε ο Φίλιππος στην πρώτη επτάδα.

Ο κ. Λαζός είπε ακόμη ότι δεν έχει κανένα παράπονο από τους παίκτες που προσπάθησαν να κρατήσουν την ομάδα στην κατηγορία και ανέλαβε ο ίδιος την ευθύνη του υποβιβασμού. Ο κ. Λαζός είπε ακόμη ο Φίλιππος δεν αξίζει να βρίσκεται στην Γ' Εθνική και ότι το επόμενο δεκαήμερο θα ξεκινήσει τις επαφές για το "χτίσιμο" της νέας ομάδας με στόχο τον πρωταθλητισμό.