Άξιος πρωταθλητής ο Φίλιππος - Κέρδισε εύκολα τον Φαίακα (φωτογραφίες και βίντεο)

Πρωταθλητής στον 3ο όμιλο της Γ' Εθνικής αναδείχθηκε ο Φίλιππος. Η ομάδα του Δημήτρη Γκίμα κέρδισε εύκολα τον Φαίακα στο ντέρμπι κορυφής με 71-55 και δυο αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν, εξασφάλισε και τον τίτλο, μετά την άνοδο. Μετά το τέλος του ματς, οι παίκτες ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς και άνοιξαν σαμπάνιες. Στο ματς ήταν ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης και ο πρόεδρος ΚΑΠΑ Στέργιος Διαμάντης, οι οποίοι συνεχάρησαν στο τέλος τους πρωταθλητές.

Αγωνιστικά, μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα, με τις δύο ομάδες κοντά στο σκορ, ο Φίλιππος βρήκε ρυθμό και άφησε πίσω του τον Φαίακα. Με τρίποντα των Κοθρά, Βάλλιου, λέι απ Σουτζόπουλου, ο Φίλιππος έκανε το 17-13 του πρώτου δεκαλέπτου σε 25-13 στο 12'. Ο Φαίακας αιφνιδιάστηκε και το ξέσπασμα του Φιλίππου συνεχίστηκε. Ο Κοθρά με νέα τρίποντα έγραψε το 33-15 στο 18' και τον ακολούθησε ο Βάλλιος ο οποίος σημείωσε το 36-16. Η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους στην εκπνοή του ημιχρόνου με νέο τρίποντο του Κοθρά (42-21).

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ήταν σειρά του Φαίακα να απαντήσει. Με κρεσέντο σουτ τριών πόντων, μείωσε στο 24' σε 42-31. Το τάιμ άουτ του Δημήτρη Γκίμα είχε ευεργετικές ιδιότητες. Ο Φίλιππος σταμάτησε το σερί του Φαίακα και με τρίποντα των Κοθρά και Παραπούρα πέρασε με 50-32 στο 28'. Ο Φαίακας εκμεταλλεύτηκε την τεχνική ποινή στον πάγκο του Φιλίππου και πλησίασε σε 52-39 και το δεκάλεπτο έκλεισε με καλάθι του Καντάρκου 54 - 39.

Στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου ο Παραπούρας με οκτώ πόντους έγραψε το 65-42 στο 34' και έφερε ξανά την διαφορά σε πολύ υψηλό επίπεδο. Εκεί ουσιαστικά τελείωσε το ματς. Στα τελευταία έξι λεπτά, ο Φίλιππος συντήρησαν χωρίς πρόβλημα την διαφορά στο σκορ ενώ ο Δημήτρης Γκίμας έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες.

Δεκάλεπτα: 17-13, 42-21, 54-39, 71-55

Διαιτητές : Φουτζήλας και Παπαδόπουλος Χ

Φίλιππος Βέροιας (Γκίμας): Μόρας, Βάλλιος, Τσιακλάγκανος, Κοθράς, Παραπούρας, Σουτζόπουλος, Καντάρκος, Καβαργύρης, Μαρκόπουλος, Τόκας Π., Τόκας Α., Τσεσμετζίδης.

Φαίακας Κέρκυρα BC (Κοντογιάννης –Αργαλιάς): Ματενίδης, Νεδέλκος, Χατζόπουλος, Σπιτιέρης, Μακρίδης, Μαγκανάς, Βογιατζής, Α. Περούλης, Πάλλης, Ούστογλου, Αγάθος, Σκούρτης.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τα τελευταία λεπτά του ματς και τους πανηγυρισμούς των πρωταθλητών

{jlex}flickr:72157694768828771{/jlex}