Μαλλιά χωρίς ψαλίδα

psalida

Επιμέλεια Δήμος Ίντος, Κομμωτής

Η ψαλίδα μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους: ξηρά μαλλιά, επιθετικά σαμπουάν, στέγνωμα των μαλλιών με πιστολάκι σε υψηλές θερμοκρασίες ή μεγάλη καταπόνηση εξαιτίας χημικής επεξεργασίας. Οι άκρες των μαλλιών είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στην κακή αντιμετώπιση κι έτσι αποκτούν στο τελείωμά τους ψαλίδα.

Κουρέψτε τα μαλλιά σας για να καταπολεμήσετε την ψαλίδα,εφαρμόζοντας μια ειδική τεχνική που κρύβει την ψαλίδα κάτω από τα υπόλοιπα μαλλιά. Κόψτε λοιπόν τα μαλλιά σας περίπου ένα εκατοστό. Τα μαλλιά σας θα συνεχίσουν να μακραίνουν, αν τα κόβετε κάθε οχτώ με δέκα εβδομάδες, αφού μακραίνουν περίπου 1 με 1,5 εκατοστό το μήνα. Χάρη στο συχνό κόντυμα, θα έχετε πιο πλούσια και κυρίως πιο υγιή μαλλιά.

Από τη άλλη οι ειδικές θεραπείες για την ψαλίδα περιέχουν έλαιο argan, το οποίο καλύπτει τα μαλλιά σαν μεμβράνη. Έτσι, η ψαλίδα επανορθώνεται προσωρινά. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα μαλλιά φαίνονται πιο υγιή και όχι τόσο ταλαιπωρημένα. Σημειώστε ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε τη θεραπεία για την ψαλίδα μετά από κάθε λούσιμο. Επίσης, πρέπει να βάζετε μόνο μία ή δύο σταγόνες της θεραπείας για την ψαλίδα στις ξηρές άκρες των μαλλιών σας. Μια μικρή ποσότητα υγρού για την ψαλίδα έχει μεγάλη διάρκεια.

Τέλος,αν αντιμετωπίζετε προβλήματα ψαλίδας τακτικά, χρειάζεστε οπωσδήποτε εργαλεία υψηλής ποιότητας. Μη χρησιμοποιήσετε φτηνές χτένες με σκληρά δόντια ή βούρτσες με μεταλλικές τρίχες. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε βούρτσες με φυσικές τρίχες και φυσικές κοκάλινες ή ξύλινες χτένες. Είναι πολύ αποτελεσματικές. Αποφύγετε επίσης τις χτένες ή τις βούρτσες κρεπαρίσματος, οι οποίες είναι πολύ σκληρές για τα μαλλιά σας.

Dimos Hair Expert
Τηλ. 2332041711