Μικτές: Νίκη για τους νέους, ήττα για τους παίδες στα Γρεβενά

 mikti neoi

Με το δεξί ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους οι ΝΕΟΙ της Ημαθίας, που διακρίνονται στην φωτογραφία έτσι όπως παρατάχθηκαν στα Γρεβενά, για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Υποδομών Εθνικών ομάδων.

 

Στην 2η αγωνιστική (1η για Ημαθία) οι Νέοι πραγματοποίησαν συγκλονιστική εμφάνιση μέσα στο ενωσιακό γήπεδο των Γρεβενών και παρότι από νωρίς στο 16' λεπτό βρέθηκαν να χάνουν με γκολ του Γράβαλου, κατάφεραν με φοβερά ψυχικά αποθέματα να κάνουν την ολική ανατροπή, παίζοντας πειθαρχημένα και με σαφείς αγωνιστικούς προσανατολισμούς, απέναντι σε μια γηπεδούχο ομάδα, που προσπάθησε τακτικά να «κλέψει» το παιχνίδι, αφού οι παίκτες του Σαμαρά, έδωσαν από το πρώτο λεπτό χώρο στους φιλοξενούμενους, προσπαθώντας να βγουν στην κόντρα και να απειλήσουν τους μετέπειτα νικητές.

Στο 23' ο Πέϊος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και στην προσπάθεια οι αμυντικοί να διώξουν τον κίνδυνο από τα καρέ τους, έστειλαν την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας τους, για να ισοφαρίσει έτσι η Ημαθία σε 1-1. Στο 37' «χάθηκε η μπάλα από τους παίκτες της Ημαθίας σε ένα πολύ καλό συνδυασμό και ο Τριανταφυλλόπουλος που έγινε τελικός αποδέκτης ανατράπηκε προ του Αλεξίου και το πέναλτι που εκτέλεσε ο Ιωάννου έβαλε την Ημαθία μπροστά στο σκορ γράφοντας το 1-2.

Στον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε και το β' μέρος με την Ημαθία να έχει την πλήρη κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα και τα Γρεβενά να προσπαθούν να κάνουν την άμυνα στο κέντρο του γηπέδου, κάτι που δεν τους βγήκε αφού οι φιλοξενούμενοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες με αποκορύφωμα στο 58' το χαμένο πέναλτι από τον Πέϊο, που με διπλή προσπάθεια απέκρουσε ο Αλεξίου, για να έρθει στις καθυστερήσεις ο Τριανταφυλλόπουλος που δέχθηκε όμορφη πάσα με «τακουνάκι» από τον Ιωάννου, να γράψει το τελικό 1-3 δικαιώνοντας πανηγυρικά τον προπονητή τους, που πιστεύει πάρα πολύ σε αυτή την ομάδα και συνεχώς εκφράζεται με τα καλύτερα λόγια για το αστείρευτο ταλέντο που υπάρχει.
Τον αγώνα σφύριξε ο κ. Τσέτσιλας με βοηθούς τους κκ Πανυτσίδη και Στεφούλη, οποίος και απέβαλε στο 58' τον Νούχα των γηπεδούχων στην φάση του πέναλτι που προηγήθηκε.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΕΠΣ ΓΡΕΒΕΝΑ (Σαμαράς) Αλεξίου, Μπαχτσεβάνος (46' Νούχα), Παπατσάνης, Σπηλιώτης, Κυρατζής, Λάλλος (78' Κακαφίκας), Λιούρας, Γράβαλος, Τζατζής, Παπαδόπουλος Χ. (46' Σάλλα), Παπαδόπουλος Αθ.
ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑ (Αντ. Λυμούσης) Τσιμόπουλος, Παντέλογλου (76' Στυλίδης), Τσιότρας, Λύτης (81' Χαραλαμπίδης), Μελιόπουλος, Πέϊος, Ντουμάνης, Μπεκιαρίδης, Χουσεϊνογλου (63' Χαρίσης), Ιωάννου, Τριανταφυλλόπουλος.

Έχασαν οι Παίδες με 4-1

Στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 2ης αγωνιστικής στα Γρεβενά, οι Παίδες της Ημαθίας δεν μπόρεσαν σε καμιά στιγμή του παιχνιδιού να αντέξουν την πίεση των επιθετικών παικτών της γηπεδούχου ομάδας των Γρεβενών και έχασαν καθαρά με σκορ 4-1. Το τι θα ακολουθούσε στην διάρκεια του παιχνιδιού, το έδειξε από το 8' λεπτό καθαρά ο επιθετικός των Γρεβενών Ντόλιας, που άνοιξε το σκορ αλλά και σε κάθε επαφή με την μπάλα «χόρευε» τους αμυντικούς της Ημαθίας σημειώνοντας και τα τέσσερα τέρματα για την ομάδα του, πετυχαίνοντας δυο σε κάθε ημίχρονο.

Για την Ημαθία που φάνηκε προς στιγμή ότι θα ήταν στο παιχνίδι ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1 ο Γκιλιόπουλος με ωραία κεφαλιά από κοντά δίνοντας κάποιες ελπίδες στην ομάδα του. Παρόλα αυτά και παρά τις αλλαγές που προσπάθησε να κάνει νωρίς ο προπονητής των φιλοξενουμένων, οι παίκτες της Ημαθίας και φυσικά ο προπονητής τους δεν διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι για να γνωρίσουν οι Παίδες δικαιωματικά την ήττα. Θα πρέπει τώρα που είναι ακόμη αρχή, τόσο σε Συλλογικό επίπεδο αλλά και Ενωσιακό, η ομάδα των Παίδων να δουλέψει πάρα πολύ, για να είναι ανταγωνιστική σε ένα πρωτάθλημα που έχει να κάνει καθαρά για αξιολόγηση νεαρών παικτών που θα επανδρώσουν στην διάρκεια τις αντίστοιχες Εθνικές ομάδες.

Η προσπάθεια δεν σταματά σε μια νίκη ή μια ήττα, αλλά πρέπει να συνεχιστεί από τους «μικρούς» της Ημαθίας γιατί απλά ήταν ένας αγώνας απέναντι σε 3-4 καλούς παίκτες που έκαναν σε αυτήν την ηλικία την διαφορά μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΕΠΣ ΓΡΕΒΕΝΑ (Σαμαράς) Στάμος, Πετκάνας (68' Παυλίδης), Μπαταυριάς, Γαβρίδης, Μπλάντος, Βασιλόπουλος, Τριμίντζιος (57' Μάκας), Φουρλατάρας, Σάλλα (74' Συμεωνίδης), Ντόλιας.
ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑ (Αντ. Λυμούσης) Ταχτατζής, Χρυσόπουλος, Βενιόπουλος, Κούκλας, Θεοδώρου, Τσιανόπουλος, Τρούπκος, Δασκαλάκης (41' Γιοβανόπουλος), Γκιλιόπουλος (70' Τσούκης), Λίπε, Κωστογλίδης (41' Πρωτογέρης).