Ο ρόλος της διατροφής στα μαλλιά μας

mallia ygeia

Επιμέλεια Δήμος Ίντος, Κομμωτής

Το φαγητό είναι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής. Τα οφέλη μιας υγιεινής διατροφής είναι εμφανή σε κάποιον που προσπαθεί να προσέξει τα κιλά ή τα επίπεδα της χοληστερίνης, αλλά οι τροφές που καταναλώνουμε επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την υγιή εμφάνιση των μαλλιών μας, καθώς η διατροφή και η υγεία της τρίχας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους.

Τα μαλλιά καταγράφουν τον τρόπο διατροφής μας, που σημαίνει ότι εάν δεν τρεφόμαστε επαρκώς, τα αποτελέσματα είναι εμφανή και στα μαλλιά μας. Δεδομένου ότι η πρωτεΐνη αποτελεί ένα από τα βασικά δομικά συστατικά της τρίχας, η ανεπαρκής κατανάλωση πρωτεϊνών ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της διαμέτρου της τρίχας, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να φαίνονται λιγότερο υγιή και πυκνά.

Επιπλέον, οι δραστικές δίαιτες μπορεί να προκαλέσουν την απώλεια μαλλιών, καθώς μπορεί να επηρεάσουν τον κύκλο ανάπτυξης της τρίχας, προκαλώντας την απώλεια περισσότερων τριχών από τους θύλακες των μαλλιών σε σχέση με τα κανονικά επίπεδα τριχόπτωσης. Συμπέρασμα; Η διατροφή επηρεάζει άμεσα την τρίχα. Εάν θέλετε να έχετε όμορφα μαλλιά με υγιή εμφάνιση, φροντίστε να καταναλώνετε υγιεινές τροφές, μην καταφεύγετε σε δραστικές δίαιτες και συμπεριλάβετε στη διατροφή σας αρκετές πρωτεΐνες.

Dimos Hair Expert
Τηλ. 2332041711