Δήμος Βέροιας: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα στείρωσης και εμβολιασμού αδέσποτων ζώων

dimarxeio veria

Από τον δήμο Βέροιας ανακοινώθηκε ότι με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα στείρωσης, σήμανσης και αντιλυσσικού εμβολιασμού αδέσποτων ζώων του Δήμου Βέροιας που διεξήχθη κατά το διάστημα 20-28 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο νόμιμο, αδειοδοτημένο κτηνιατρείο του Δήμου Βέροιας, σε συνεργασία με τοπικά και διεθνή φιλοζωικά σωματεία, όπου έγινε διαχείριση συνολικά σε 264 αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Συγκεκριμένα, εμβολιάστηκαν και στειρώθηκαν, σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις του Νόμου 4039/12., 138 θηλυκά και 81 αρσενικά σκυλιά και 45 γάτες, 34 θηλυκές και 11 αρσενικά.

Ο Δήμος Βέροιας ευχαριστεί το Σύλλογο Ζωόφιλων Ημαθίας και την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Εθελοντική Δράση: Γη των Αδέσποτων» για την πρωτοβουλία διεξαγωγής του προγράμματος όπως και για τη συμμετοχή και την ουσιαστική βοήθειά τους καθ' όλη τη διάρκειά του. Ιδιαίτερα, ευχαριστεί τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό ETN (Europainscher Tier und Naturschutzbund) για την τεχνική υποστήριξη που προσέφερε, τον Βούλγαρο κτηνίατρο Konstantin Antov και τους συνεργάτες του για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους καθώς επίσης και την εθελόντρια κτηνίατρο, κ. Σοφία Ουστά, που επέβλεψε το πρόγραμμα.