Συνεχίστηκαν οι ενημερωτικές εκδηλώσεις για την βία στην τρίτη ηλικία

Την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, στις 18:00 στο κεντρικό ΚΑΠΗ της Βέροιας, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας διοργάνωσε ανοιχτή προς το κοινό εκδήλωση με τίτλο: «Για μία κοινωνία χωρίς βία σε όλες τις ηλικίες». Η εκδήλωση απευθυνόταν στα άτομα της τρίτης ηλικίας.

 

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν η κοινωνική λειτουργός του Κέντρου κα. Χαρούλα Κ. Νατσιοπούλου, η ψυχολόγος κα Έφη Π. Τσαπαροπούλου και η νομική σύμβουλος κα Σταυρούλα Ι. Σιδηροπούλου. Η κοινωνική λειτουργός αφού εξήγησε το πλαίσιο υποδοχής περιστατικών ανέπτυξε τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου και εν συνεχεία η ψυχολόγος ανάμεσα σε άλλα μίλησε για το προφίλ του θύτη και το θύματος μιας κακοποιητικής σχέσης. Η νομική σύμβουλος ανέπτυξε τον Νόμο της ενδοοικογενειακής βίας και πώς αυτός σχετίζεται με τα άτομα της τρίτης ηλικίας, αναφέροντας παράλληλα τα νομικά ζητήματα που απασχολούν τις γυναίκες που προσέρχονται στο Κέντρο και τρόπους αντιμετώπισης. 

Σκοπός της εκδήλωσης υπήρξε η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση της παραπάνω ηλικιακής ομάδας για θέματα κακοποίησης καθώς και σε ποιες υπηρεσίες μπορούν να αναφέρονται τέτοιου είδους περιστατικά.