Τι έγινε το Σάββατο στα προημιτελικά του Νοσταλγία

Το Σάββατο 16 Ιουνίου ξεκίνησαν τα προημιτελικά με δυο παιχνίδια ντέρμπι στο κλειστό του ΔΑΚ Βικελας . Στο πρώτο χρονικά παιχνίδια οι Texas Losers κέρδισαν τις μορφές με 40-39 σε ένα νευρικό και δυνατό παιχνίδι και στο δεύτερο οι Βεροια23 κόντεψαν να κάνουν την έκπληξη αλλά τελικά ηττήθηκαν με 49-54 από τους Oklaχώμα.

Μπήκαν νευρικά οι Τεξανοι στο πρώτο ημίχρονο και βρέθηκαν πίσω στο σκορ γεμίζοντας αμφιβολία στην ομάδα και εκνευρισμό. Κάπου εκεί έσφιξε η άμυνα και ένας σούπερ Μανουρας βάλθηκαν να αλλάξουν τον ροη του αγώνα . Ο Κωστας Πυρκας έτρεξε την ομάδα , ο Χατζης έβαλε τα σουτ από μέση απόσταση και επήλθε η ηρεμία σε συνδυασμό με ένα λάθος της αντίπαλης επίθεσης στα 4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος .

Με μάτια που έβγαζαν σπίθες παρουσιάστηκαν οι Μορφές έτοιμοι για να κάνουν την έκπληξη και να βρεθούν στους 4 . Προηγήθηκαν στο ημίχρονο με τον Χριστοφορίδη στο καλύτερο παιχνίδι του για φέτος , και έναν Κολιο να μην χάνει σουτ από τα 6,75 ! Βράχος στην άμυνα ο Τσιούντας και πυραυλοκινητος ο Τζιουμακης . Η αστοχία στο δεύτερο ημίχρονο και μια χαλάρωση στην άμυνα έδωσαν την ευκαιρία στους αντιπάλους να προηγηθούν . Ένα ολέθριο λάθος όμως ατο τελευταίο σουτ ενώ έχαναν με τρεις πόντους , 5 δευτερόλεπτα πριν την λήξη , μπερδεύτηκαν και σούταραν δίποντο έτσι επήλθε η ήττα με το κεφάλι ψηλά .

TEXAS LOSERS : Οικονομόπουλος 4, Μιχαλακας 2, Πυρκας 4, Μπιζετας 5(1), Ντοβας , Ζερβας , Χατζης 6, Μανουρας 19(2).

ΜΟΡΦΕΣ: Χριστοφοριδης 9, Κολιός 10(2), Σκουμποπουλος 3(1), Τζιουμακης 4, Χριστοδουλίδης , Μαυροπουλος , Τριγωνης 5, Τσιούντας 3(1), Χατζηκυριακίδης 5.

Πολύ ωραίο και το δεύτερο παιχνίδι της ημέρας με την αρμάδα του Ηλιαδη να κάνει το καλύτερο επιθετικά της παιχνίδι και παραλιγο να έκανε την έκπληξη . Ένας τετραπέρατος Τζιμογιάννης δεν έχασε προσπάθεια σε ότι κι αν έκανε και πήρε από το χέρι την ομάδα του , ο Τρομπουκης έβαλε τα σουτ από μέση απόσταση , ο Τζανετος κατέβαζε με μαεστρία και ο Μιχαηλιδης κέρδισε όλες τις μάχες στο ζωγραφιστό . Η αστοχία και η κούραση στα τελευταία λεπτά τους στοίχισαν και αποχωρούν από την Β φάση με κέφι και ικανοποίηση για την πολύ καλή τους απόδοση .

Εκρηκτικό το πρώτο δεκάλεπτο για την ομάδα του Μπεκιαρίδη που θέλησε να δείξει από νωρίς ποιο είναι το αφεντικό στην αναμέτρηση , με την συνέχεια όμως να μην είναι αναλογη της απόδοσης τους . Ο συνήθης ύποπτος Τουφας με την εκνευριστική για τους αντιπάλους ευστοχία του , ο Μπιτερνας μηχανοκίνητος σε άμυνα και επίθεση , και οι με τον αρχηγό κέρδισαν τα ριμπάουντ και της μάχες στο τέλος όπου χρειάστηκε . Καθαρό μυαλό στις τελευταίες επιθέσεις από τον Κυριαζοπουλος και ένας Παπανικολάου εκτελεστής από τα 6,75 . Με δύσκολια λοιπόν πρόκριση και αναμονή για τον αντίπαλο στους 4 της διοργάνωσης .

ΒΕΡΟΙΑ23: Αβρααμ , Τρομπουκης 9, Μιχαηλιδης 2, Λαμπρής 4(1), Μπαλτζης 6, Τζιμογιάννης 24, Τζανετος 4.

OKLAΧΩΜΑ: Κυριαζοπουλος 4, Παπανικολάου 13(2), Ανδρεόπουλος 4, Τουφας 15, Μπιτέρνας 7(1), Μπεκιαρίδης 4, Τσιριμπακας 7.