Ξεκίνημα με νίκη για τους Αετούς

Πρώτο επίσημο παιχνίδι για τους Αετούς Βέροιας, αυτό που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης (5/9) στο Κλειστό του Κιλκίς.

Η ομάδα του Ντάνη Τυριακίδη επικράτησε με 53-36 της τοπικής Κούπας και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Κύπελλο ΕΚΑΣΚΕΜ.

Μετά το μέτριο ξεκίνημα στο πρώτο δεκάλεπτο, στο οποίο οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ (11-12), οι Ημαθιώτες ανέβασαν στροφές και προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 8 πόντους διαφορά.

Σταδιακά μάλιστα άνοιξαν την "ψαλίδα" στο σκορ και με καλή άμυνα (κύριο συστατικό της περσινής επιτυχημένης πορείας), υποχρέωσαν τον αντίπαλο στους 36 πόντους.

Πρώτοι σκόρερ της ομάδας ήταν οι Κωστής Γκεκόπουλος και Σωκράτης Χατζηχαρίσης, που σημείωσαν 12 έκαστος και τους ακολούθησε ο Μάκης Ιωσηφίδης που πέτυχε 10.

Επόμενο παιχνίδι για τους Αετούς, την Τετάρτη 12/9 στο ΔΑΚ "Βικέλας" με αντίπαλο τον ΦΟ Αριδαίας. Ο νικητής της αναμέτρησης θα προκριθεί απευθείας στο Final Four ενώ ο ηττημένος θα αγωνιστεί σε αγώνα µπαράζ – κατάταξης µεταξύ των τριών οµάδων που κατέλαβαν την δεύτερη θέση στην βαθµολογία της κανονικής περιόδου των οµίλων.

Τα δεκάλεπτα : 11-12, 20-28, 28-38, 36-53

Κούπα Κιλκίς : Ψωμιάδης 2, Καπνίδης 2, Γιαννάτσκος 6, Τουμανίδης 6, Τσουλφαΐδης 5, Μουστάκας 11, Υφαντίδης 2, Ποτίδης 2

Αετοί Βέροιας : Τσιμτσιρίδης 7, Ιωσηφίδης 10 (1), Γκεκόπουλος 12, Πάππου 2, Ιατρού 2, Χατζηχαρίσης 12 (1), Κασάπης 8, Φωτιάδης, Παπαδόπουλος Δ.