Πάτησαν κορυφή τα Τρίκαλα - Πως κέρδισαν στον Κοπανό (φωτογραφίες, στιγμιότυπα)

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα επέστρεψαν τα Τρίκαλα. Στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής, κέρδισαν μέσα στον Κοπανό με 0-2. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο ουσιαστικοί, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και δίκαια κέρδισαν. Από την άλλη, ο Κοπανός έχασε μεγάλος μέρος της δύναμής του με την απουσία του Σπανού (έπαθε τράβηγμα σε ένα σπριντ και τέθηκε νοκ άουτ πριν το ματς) είχε όμως την μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο μέρος να μπει μπροστά στο σκορ και να αλλάξει την τύχη του ματς.

Αγωνιστικά, ο Κοπανός έδωσε χώρο στον αντίπαλο και περίμενε πίσω πιέζοντας τους αντιπάλους με στόχο να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Ακόμη και μετά το πρώτο γκολ των Τρικάλων, ο Κοπανός δεν άλλαξε τακτική. Από την άλλη τα Τρίκαλα είχαν την κατοχή της μπάλας, είχαν υπομονή και όταν βρήκαν τις ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος σκόραραν.

Η πρώτη απειλή σημειώθηκε στο 14’ και την δημιούργησαν τα Τρίκαλα. Ο Κουκουράκης επιχείρησε να αιφνιδιάσει με σουτ έξω από την περιοχή τον Αντιφάκο, αλλά ο τερματοφύλακας του Κοπανού απόκρουσε σε κόρνερ.

Στο 24’ πάλι τα Τρίκαλα με σουτ έξω από την περιοχή προσπάθησαν να φτάσουν στο γκολ. Ο Ζωγράφος με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ανάγκασε τον Αντιφάκο να τιναχτεί στο «Γάμα» της εστίας και να αποκρούσει.

Στο 27’ ήταν η σειρά του Κοπανού. Ο Δημούλτσης με σουτ από τα 25 μέτρα προσπάθησε να νικήσει τον Ιωακειμίδη, αλλά ο τερματοφύλακας των Τρικάλων απόκρουσε.

Στο 30’ τα Τρίκαλα παραλίγο να σημειώσουν αυτογκόλ. Ο Τασίδης έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω και ανάγκασε τον Ιωακειμίδη με απόκρουσε να σώσει την εστία του.

Στο 32’ τα Τρίκαλα άγγιξαν το γκολ. Ο Κίτσας πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Στο 42’ ο Κοπανός έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ και να αλλάξει την ροή του ματς. Ο Καψάλης έκλεψε από τον Πεκτάκη, μπήκε στην περιοχή αλλά σούταρε άουτ.

Στο 45’, τα Τρίκαλα έχασαν νέα ευκαιρία. Ο Κίτσας έκανε την κεφάλια αλλά μπλόκαρε ο Αντιφάκος.

Το σκορ άνοιξε στο 62’. Ο Ζωγράφος εκμεταλλεύτηκε λάθος στην αντίπαλη άμυνα, μπήκε στην περιοχή και με σουτ στην απέναντι γωνία έγραψε το 0-1.

Στο 73’ τα Τρίκαλα κλείδωσαν τη νίκη. Ο Κίτσας εκμεταλλεύτηκε λάθος στην αντίπαλη άμυνα και με σουτ μέσα από την περιοχή σημείωσε το 0-2.

Στο 89’ εντυπωσιακό μακρινό σουτ του Κουκουράκη, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Αντιφάκου.

Διαιτητής: Τρέβλας

ΚΟΠΑΝΟΣ : Αντιφάκος, Μισαηλίδης (89′ Κουκουτσίδης), Χαραλαμπίδης, Κατσουγιαννόπουλος, Οικονόμου Χ., Κελέσμητος (85′ Κωστογλούδης), Μποζίνης, Δημούλτσης, Σιδηρόπουλος, Μπούφι, Καψάλης

ΤΡΙΚΑΛΑ: Ιωακειμίδης, Παντριάς, Πετκάκης, Τασίδης, Κιρκιλιανίδης (89′ Μηνούδης Χ.), Ταταρίδης, Ζωγράφος, Ποτουρίδης (77′ Αθανασιάδης Η.), Κουκουράκης, Κίτσας, Σούρλας Δ. (59′ Νασούφι)