Πώς κέρδισε η Ειρηνούπολη τη Νάουσα (φωτορεπορτάζ)

irinoupoli naousa10

Στο γήπεδο της Ειρηνούπολης επικεντρώθηκε το σημερινό ενδιαφέρον των φίλων της Α1. Εκεί είχαμε το ντέρμπι των δυο πρωτοπόρων που ανέδειξε νικήτρια την ομάδα της Ειρηνούπολης με 2-0. Οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη και έμειναν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Το σκορ στην Ειρηνούπολη άνοιξε πολύ νωρίς. Μόλις στο 3' ο Τενεκετζής με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από εκτέλεση φάουλ του Αργυρίου. Με το...καλησπέρα, η Ειρηνούπολη μπήκε μπροστά σκορ. Μάλιστα θα μπορούσε να σημειώσει και δεύτερο γκολ στο 14' αν ο Πέτγαζλης πλάσαρε καλύτερα μετά το λάθος γύρισμα του Ζούρκου.

Από εκεί και μετά η Νάουσα πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ανέβηκε ψηλά παίρνοντας τον χώρο που της άφησε η Ειρηνούπολη και έψαξε την ισοφάριση. Στο 17' η Νάουσα είχε την καλύτερή της στιγμή στο πρώτο μέρος, όταν μετά από σέντρα του Αβραμόπουλου από δεξιά, ο Καφές έπιασε έναν κεραυνό από το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Άλλο ένα δυνατό σουτ του Καφέ, στο 20΄ αυτή την φορά, έξω από την περιοχή δυσκόλεψε τον τερματοφύλακα της Ειρηνούπολης Σεϊτανίδη.

Η Ειρηνούπολη, έμεινε στο μισή γήπεδο, έκλεισε καλά τους διαδρόμους προς την εστία της έχοντας σε καλή ημέρα τον Τζεϊρανίδη πάνω στον Καφέ και είχε την ευκαιρία στο 45' να γράψει το 2-0 αλλά ο Έξαρχος από καλή θέση, μετά από στρώσιμο του Πέτγαζλη, σούταρε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, η ποιότητα του παιχνιδιού έπεσε. Ένα καλό σουτ του Έξαρχου στο 50' μέσα από την περιοχή που έφυγε άουτ και μια κεφαλιά του Καφέ στο 51' που έδιωξε πάνω στην γραμμή ο Τζεϊρανίδης ξεσήκωσαν τον κόσμο ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο ρυθμός έπεσε, η Ειρηνούπολη δεν επέτρεψε στη Νάουσα να κάνει το παιχνίδι της και το προβάδισμα έμεινε στους γηπεδούχους. Μάλιστα στο 75' η Ειρηνούπολη σημείωσε και δεύτερο γκολ με τον Έξαρχο, με κοντινό σουτ, μετά από σουτ του Κουκουράκη. Στο 86' ένα μονοκόματο σουτ του Καφέ πέρασε άουτ ενώ στην εκπνοή ο Έξαρχος μπήκε στην περιοχή από δεξιά αλλά σούταρε άουτ.

Καλός ο διαιτητής Μαντάκης.

Σε γεμάτο γήπεδο έπαιξαν οι δυο ομάδες.

ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΗ: Σεϊτανίδης, Αργυρίου, Βαλδήρ, Μανδάλης, Τζεϊρανίδης, Τενεκετζή (85' Παπαδόπουλος), Λαμπριανίδης (66' Σαμψωνίδης), Κουκουράκης, Πέτγαζλης, Καρυπίδης (63' Συμεωνίδης), Έξαρχος

ΝΑΟΥΣΑ: Σταματέλος, Παπατάνος, Βλαχοδήμος, Ζούρκος, Περηφανόπουλος, Αβραμόπουλος, Μουρίκι, Συμπεθέρης (70' Παπαδής), Καφές, Βλαχοδήμος, Σαρηγιαννίδης

Σε γενικές γραμμές, η Νάουσα παίζει πιο ομαδικά, έχει καλύτερη κυκλοφορία και καλύτερες συνεργασίες μέσα στο γήπεδο. Υστερεί σημαντικά στην δύναμη και έχει ευάλωτη άμυνα.

Η Ειρηνούπολη στηρίχτηκε κυρίως στις μονάδες της, κυριάρχησε στην δύναμη, εκμεταλλεύτηκε τα αδύνατα σημεία στην άμυνα της Νάουσας και ήταν πολύ καλή αμυντικά.