Εγνατία: Νταλίκα παρέσυρε 35 αυτοκίνητα - 5 νεκροί - 29 τραυματίες (φωτογραφίες & video)

egnatia troxaio2

Πολύνεκρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα το πρωί, στις 10.20, στην Εγνατία, στο ύψος της Μέσης. Nταλίκα με κατεύθυνηση την Θεσσαλονίκη (ερχόταν από Κοζάνη) έπεσε πάνω σε ΙΧ που ήταν σταματημένα λόγω της προσωρινής διακοπής της κίνησης (προγραμματισμένη δεκάλεπτη διακοπή για έργα ΔΕΗ), παρέσυρε τα τριάντα πέντε οχήματα που ήταν ακινητοποιημένα, τα μετέτρεψε σε άμορφες μάζες, σκόρπισε τον τρόμο και δημιούργησε το απόλυτο χάος αφήνωντας πίσω πέντε νεκρούς.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Διοικητής Κεντρικής Μακεδονίας του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος βρέθηκε στο συμβάν, αρχιπύραρχος Χρύσανθος Αθανασόπουλος, οι τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Βέροιας είναι 29.

Ο κ. Αθανασόπουλος έκανε λόγο για «φοβερή καραμπόλα και για μάζες αυτοκινήτων», ενώ σημείωσε πως ενεπλάκησαν περισσότερα από 35 αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και τρεις νταλίκες. Η νταλίκα, με βουλγαρικές πινακίδες και Ρουμάνο οδηγό, προσέκρουσε στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, ενώ ο οδηγός του ΙΧ που ακολουθούσε δεν πρόλαβε να σταματήσει και προσέκρουσε στη νταλίκα. Το ΙΧ τυλίχτηκε στις φλόγες και ο οδηγός ανασύρθηκε νεκρός.

egnatia troxaio4

Ο διοικητής της πυροσβεστικής αναφέρθηκε επίσης σε δύο καμένα ολοσχερώς αυτοκίνητα, ένα ΙΧ και μία νταλίκα. Στο ΙΧ εντοπίστηκε άτομο απανθρακωμένο.

H κυκλοφορία από Κοζάνη προς Θεσσαλονίκη και αντίστροφα διεξήψθη μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κοζάνης και Θεσσαλονίκης με εκτροπές από τον κόμβο Πολυμύλου και Νησελίου αντίστοιχα.

Συνελήφθη ο οδηγός της μοιραίας νταλίκας

Συνελήφθη ο οδηγός της νταλίκας, που προκάλεσε το πρωί, την αιματηρή καραμπόλα στην Εγνατία Οδό, κοντά στον κόμβο της Βέροιας. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για αλλοδαπό οδηγό (Ρουμάνο), ο οποίος κρατείται στη Βέροια και αναμένεται να δώσει εξηγήσεις για το τι ακριβώς συνέβη και για ποιο λόγο έπεσε πάνω στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα. Η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό, στον κόμβο της Βέροιας, έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα και η κίνηση των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς.

egnatia troxaio

Εγνατία Οδός: Υπήρχε σήμανση
 
Υπήρχε η κατάλληλη σήμανση και τα προειδοποιητικά, τόνισε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Νικόλαος Ραχανιώτης, από την  «Εγνατία Οδό», διαβεβαιώνοντας ότι υπήρχε για τα υπό εξέλιξη έργα προειδοποίηση στις μεγάλες ηλετρονικές πινακίδες στην Καστανιά, όπως και δύο σημαιοφοροί στο δρόμο, αλλά και περιπολικό της τροχαίας. 

«Ο πρώτος σημαιοφόρος αντιλήφθηκε τον οδηγό της νταλίκας να κατεβαίνει με μεγάλη ταχύτητα,  Του έκανε σήμα να κόψει ταχύτητα. Αυτός συνέχισε...Δεν σταμάτησε ούτε στο σήμα που του έκανε ο δεύτερος σημαιοφόρος», είπε στο ΡΘ ο επιβλέπων του έργου κ. Ζιάκας.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Σήμερα (05.10.2014) και ώρα 10.20’ περίπου, στην Εγνατία Οδό, πλησίον κόμβου Βέροιας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, φορτηγό αυτοκίνητο που έφερε πινακίδες κυκλοφορίας Ρουμανίας και οδηγούσε 39χρονος υπήκοος Ρουμανίας, προσέκρουσε σε προπορευόμενα οχήματα, τα οποία ήταν ακινητοποιημένα λόγω εκτέλεσης εργασιών.
Το τροχαίο δυστύχημα, στο οποίο ενεπλάκησαν περισσότερα από 30 οχήματα, είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό 4 ατόμων (3 ημεδαποί και 1 αλλοδαπός) και των τραυματισμό άλλων 30 ατόμων (26 ημεδαποί και 4 αλλοδαποί), εκ των οποίων τα 3 άτομα σοβαρά.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Ε.Κ.Α.Β. για τον απεγκλωβισμό και τη μεταφορά των ατόμων σε νοσοκομείο της περιοχής.
Την προανάκριση και τις έρευνες για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας Ημαθίας.
Συνελήφθησαν, ο 39χρονος οδηγός του φορτηγού αυτοκινήτου, καθώς και ένας 42χρονος ημεδαπός, υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας εκτέλεσης των εργασιών. 

Δείτε εικόνες από το πολύνεκρο δυστύχημα