Νέος πρόεδρος της ΕΠΟ ο Γραμμένος

Το πρωί της Παρασκευής σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας έλαβε χώρα η διαδικασία της εκλογής νέου προέδρου στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Εκπλήξεις δεν είχαμε, αφού ο Βαγγέλης Γραμμένος ήταν εκείνος που πήρε τις περισσότερες ψήφους!

Συγκεκριμένα ο κ. Γραμμένος έλαβε 48 ψήφους, 20 πήρε η αντιπολίτευση του Γιώργου Καλαντζή, ενώ είχαμε 2 λευκά και έναν απόντα.

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο η ΕΠΟ αποκτά αιρετή διοίκηση.

"Θέλω να τους διαβεβαιώσω όλους και κυρίως όσους δεν μας ψήφισαν, πως θα κάνουμε πράξη την ισότητα και την ισονομία. Ξεκινά μια δύσκολη μέρα. Το ποδόσφαιρο θα πρέπει να αρχίσει έναν άλλο δρόμο και χρειάζεται πολλή προσπάθεια, σχέδιο και εμείς τα διαθέτουμε όλα. Η επόμενη μέρα δεν θα έχει καμία σχέση με την προηγούμενη", είπε ο ίδιος και συνέχισε για την παρουσία της FIFA:

"Το ότι ήρθε η FIFA εδώ, δείχνει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Εμείς οι 'παροικούντες την Ιερουσαλήμ', το γνωρίζαμε και τώρα το γνωρίζουν και οι διεθνείς συνομοσπονδίες. Η FIFA μπορεί να φέρει όσες επιτροπές θέλει. Εμείς δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Ο χρόνος που θα παραμείνουν στη χώρα μας, θα είναι μικρότερος απ' ό,τι προσδοκούν.

Η FIFA θα ελέγχει αν εφαρμόζεται ο κανονισμός, αν στο οικονομικό κομμάτι κάνεις αυτά που πρέπει, όπως για μία σύμβαση. Στους διαγωνισμούς, στις λήψεις αποφάσεων και την εκτέλεση σύμβασης δεν μπορεί να υπάρξει τέτοιος έλεγχος. Δεν μπορεί να ανακόψει, αλλά εξετάζει τις προθέσεις".

Τέλος, ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ είπε για το τι ποδόσφαιρο θέλει: "Το μεγάλο ζητούμενο είναι να κοιταχτούμε στα μάτια και να δούμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε. Όσοι θεωρούν ότι το κοινά αποδεκτό ποδόσφαιρο δεν τους ταιριάζει, δεν μπορούμε να συμβαδίσουμε μαζί τους. Θα πείσουμε και τον πιο δύσπιστο πως είναι ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο να βαδίσει σε άλλο δρόμο. Ήταν αναντίρρητη και επιβεβλημένη η ανάγκη για αλλαγή".

πηγή: www.contra.gr