«Κοριόπολις»: Αθώοι σχεδόν όλοι οι κατηγορούμενοι

Το περίφημο σκάνδαλο «Κοριόπολις», το μεγαλύτερο σκάνδαλο «στημένων» αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο κατέληξε σε ένα άνευ προηγουμένου φιάσκο, με την αθώωση σχεδόν όλων των κατηγορουμένων για την υπόθεση.

Η υπόθεση που συγκλόνισε συθέμελα το ποδόσφαιρο (και όχι μόνο) της χώρας με δεκάδες χειραγωγημένα παιχνίδια στις εθνικές κατηγορίες, παράνομο στοίχημα, ξέπλυμα χρήματος, δωροδοκίες και δωροληψίες, την περίοδο 2005-2011, αφού πρώτα απαξιώθηκε σιγά-σιγά, κατέληξε να γίνει η πιο μεγάλη «φούσκα» που έσκασε στα χέρια της... τυφλής (κατά κυριολεξία) Δικαιοσύνης...

Μια δίκη που διήρκεσε σχεδόν μια επταετία, έλαβε τέλος πριν λίγη ώρα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, όπου από τους περισσότερους από 100 υπόπτους και κατηγορούμενους αρχικά, έφθασαν να δικαστούν 26 και χθες να κριθούν αθώοι οι περισσότεροι από αυτούς! Παρωδία...

Όλοι οι «πρωτοκλασάτοι» κατηγορούμενοι παράγοντες, δηλαδή οι Μπέος, Κομπότης, Μποροβήλος, Μπάκος δεν αντιμετωπίζουν πλέον καμία κατηγορία, ενώ ένοχος κρίθηκε μόνο ο πρώην ιδιοκτήτης της Ηλιούπολης, Γ. Τσακογιάννης.

Από τους 26 συνολικά κατηγορούμενους που είχαν απομείνει, ένοχοι κρίθηκαν όσοι έπαιζαν παράνομο στοίχημα και οι παράνομοι μπουκμέικερς. Δηλαδή μόλις 12 άτομα, με την κατηγορία της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Το δικαστήριο διέκοψε για λίγο και θα επανέλθει για να ανακοινώσει τις ποινές όσων κρίθηκαν ένοχοι..

Πηγή: documentonews.gr