Σπουδαίο "διπλό" της Αλεξάνδρειας στην Κατερίνη

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη σημείωσε η Αλεξάνδρεια. Επικράτησε με 0-1 του Πιερικού στην Κατερίνη και έβαλε στο...σακούλι της τους τρεις βαθμούς. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος των Ημαθιωτών ήταν ο Μυλωνάς στο 45′, με κοντινό πλασέ, μετά από συρτή σέντρα του Σκλιοπίδη.

Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά, με τις αξιόλογες φάσεις να είναι ελάχιστες. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά αν ο Παπαδόπουλος στο 41′ έσπρωχνε απλά τη μπάλα στο κενό τέρμα του Καρακούτση, μετά από συρτή σέντρα του Γκουντρουμπή, στη σημαντικότερη φάση της κατερινιώτικης ομάδας.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πιο επικίνδυνοι μεσοεπιθετικά και εκτός από το γκολ είχαν ένα δοκάρι με τον Σκοπελίτη στο 58′ αλλά και δυο χαμένα τετ α τετ με τους Σκοπελίτη και Μπενίσκο τους οποίους «νίκησε» ο Παπατολίκας.

Ο Πιερικός, στο ντεμπούτο του Γιώργου Καμπερίδη, φάνηκε ακίνδυνος επιθετικά και ιδιαίτερα στο β’ μέρος έδειξε «βραχυκυκλωμένος», χωρίς να καταγράφεται ούτε μια ευκαιρία από πλευράς της ομάδας της Κατερίνης! 

Το «φιλμ» του αγώνα

18′ Ο Σκοπελίτης βρέθηκε τετ α τετ με τον Παπατολίκα όμως ο τερματοφύλακας του Πιερικού απέκρουσε το πλασέ του παίκτη του Φιλίππου.

23′ Σε αντεπίθεση για τον Πιερικό, ο Καραγκούνης μπήκε στην περιοχή και γύρισε για τον Γκουντρουμπή που ήταν σε αρκετά πλάγια θέση, με αποτέλεσμα αυτός να μη μπορέσει να κρατήσει την κατοχή.

41′ Τεράστια ευκαιρία για τον Πιερικό, με τον Γκουντρουμπή να βγάζει συρτή σέντρα από δεξιά και τον Παπαδόπουλο να μη μπορεί να στείλει τη μπάλα στο κενό τέρμα του Καρακούτση.

44′ Εκτέλεση φάουλ του Δημητρουλόπουλου, έδιωξε σε κόρνερ ο Παπατολίκας.

45′ ΓΚΟΛ! 0-1: Συρτή σέντρα του Σκλιοπίδη από δεξιά, ο Μυλωνάς δε δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Παπατολίκα και να κάνει το 0-1 για τον Φίλιππο.

47′ Δυνατό μακρινό σουτ του Αβραμόπουλου έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Πιερικού.

57′ Πολύ καλή στιγμή για τον Φίλιππο με τον Μπενίσκο να πλασάρει από κοντά, τον Παπατολίκα να διώχνει και τον Σαμανίδη να κόβει σε κόρνερ την τελευταία στιγμή προ του Σκοπελίτη.

58′ Μετά την εκτέλεση του κόρνερ από αριστερά, ο Σκοπελίτης έπιασε την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και απομακρύνθηκε!

80′ Αδύναμο πλασέ του Ραχήμ, μπλόκαρε ο Παπατολίκας.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κατεριάδης με βοηθούς τους Δέλλιο και Δεμερτζή, όλοι τους της ΕΠΣ Πέλλας.

Πιερικός (Γιώργος Καμπερίδης): Παπατολίκας, Τουλκερίδης (87′ Παραφέστας), Τουλίκας (61′ Κυριλίδης), Κανταρτζής, Ουατταρά, Καραγκούνης, Κατσιαμήτας,
Κτιστόπουλος, Γκουντρουμπής, Παπαδόπουλος (72′ Κοκονόζι), Σαμανίδης (77′ λ.τ. Λαμπίρης).

Αλεξάνδρεια (Νίκος Αναστασόπουλος): Καρακούτσης, Κόλα, Αργυρίου, Κωτσιόπουλος, Δημητρίου, Αβραμόπουλος, Σκλιοπίδης (90’+ Πέικος), Δημητρουλόπουλος, Μπενίσκος, Σκοπελίτης (87′ Καρατζάογλου), Μυλωνάς (75′ Ραχήμ).

Πηγή: http://www.katerinisport.gr