Με παίκτη λιγότερο η Βέροια κέρδισε τον Ολυμπιακό Βόλου στην Φιλιππούπολη

Την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα σημείωσε η Βέροια. Αν και βρέθηκε να παίζει σχεδόν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο, "χτύπησε" στις αντεπιθέσεις τον Ολυμπιακό Βόλου και με δυο γκολ του Πασά κέρδισε με 0-2. Γενικά το παιχνίδι δεν ήταν καλό. Δεν είχε καλό ρυθμό και είχε λίγες φάσεις στις δυο εστίες. Στο δεύτερο μέρος, μετά την αποβολή του Πέντα, ο Ολυμπιακός ανέβηκε ψηλά για να ψάξει το γκολ και έδωσε την ευκαιρία στην Βέροια να βγάλει επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Σε δυο από αυτές, οι παίκτες του Σάκη Θεοδοσιάδη σκόραραν με τον Πασά και πήραν τη νίκη.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο αλλά κακό ποιοτικά. Οι δυο ομάδες δεν κατόρθωσαν να δημιουργήσουν φάσεις στην αντίπαλη εστία και το 0-0 έμεινε μέχρι την ανάπαυλα (από τρεις τελικές οι δυο ομάδες, μόνο μία της Βέροιας πήγε στην εστία).

Η πιο απειλητική φάση, δημιουργήθηκε στο 13’ από τον Ολυμπιακό Βόλου όταν ο Ράντι εκτέλεσε φάουλ και ο Τσιάρας έκανε την κεφαλιά από καλή θέση η οποίο όμως κατέληξε άουτ.

Η Βέροια από την πλευρά της δεν μπόρεσε να απειλήσει. Μια μακρινή κεφαλιά του Βεργώνη πάνω στον τερματοφύλακα ήταν η μόνη τελική της προσπάθεια που πήγε στην εστία.

Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 52’ η Βέροια έμεινε με παίκτη λιγότερο. Ο Πέντα δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη, για μαρκάρισμα και αποβλήθηκε.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και στο 60’ ο Σκοπελίτης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Βοσνιάδης απόκρουσε δύσκολα.

Η Βέροια που άφησε χώρο στον αντίπαλο, βρέθηκε σε θέση για γκολ στο 79’. Σε μια αντεπίθεση, ο Πασάς μπήκε στην περιοχή, ελευθερώθηκε με προσποίηση έκανε το σουτ αλλά πόδι αμυντικού έκοψε την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα.

Στο 84’ η Βέροια άνοιξε το σκορ. Ο Ταΐρης σταμάτησε τον Κουτσιανικούλη, έκανε την προωθημένη πάσα στον Πασά και ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή και με σουτ έγραψε το 0-1.

Στο 86’ ο διαιτητής αρνήθηκε να υποδείξει πέναλτι σε σπρώξιμο μέσα στην περιοχή πάνω στον Πασά.

Στο 90’ η Βέροια σημείωσε και δεύτερο τέρμα. Σε νέα αντεπίθεση, ο Πασάς βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Διαιτητής: Νταούλας ( Γεωργακόπουλος, Κορωνάς)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Μακρυνιώτης, Γραικός, Μπουτζίκος, Βοσνακίδης, Φαζός (89’ Πόζογλου), Ρόκας, Τσιάρας (73’ Ντούνης), Ράντι, Σκοπελίτης, Στεβάνοβιτς (62’ Κουτσιανικούλης), Τσίτας.

ΒΕΡΟΙΑ: Βοσνιάδης, Μουχάλης, Πεταυράκης, Στάμου, Μαραγκός, Μπλέτσας, Βεργώνης (77’ Πασάς), Πέντα, Μεληκιώτης (63’ Σκαθαρούδης), Κανούλας (70’ Ταΐρης), Σιμόνι.