Έχασε στα Γιάννενα η Βέροια - Ανοιχτή η πρόκριση

Την ήττα με 1-0 γνώρισε στα Γιάννενα από τον ΠΑΣ για το κύπελλο η Βέροια. Ήταν το πρώτο ματς της φάσης των 32 και η υπόθεση πρόκριση παραμένει ανοιχτή και θα κριθεί στον επαναληπτικό της Βέροιας.

Το ματς ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν κατοχή μπάλας, αλλά οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι, όταν ο Χουτεσιώτης δεν πρόλαβε να αντιδράσει στην κεφαλιά του Κάνουλα, η μπάλα κατευθυνόταν στα δίχτυα του, αλλά ο Παντελάκης πρόλαβε και έδιωξε πριν περάσει τη γραμμή.

Ο Μεληκιώτης στο 20’ απείλησε εκ νέου για τη «βασίλισσα», ενώ στο 18’ ο Κάνουλας σκόραρε για λογαριασμό της, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφ σάιντ. Στο 29΄ο Παμλίδης με πλασέ δημιούργησε την πρώτη φάση του ΠΑΣ και το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες χωρίς σκορ.

Με το «καλημέρα» όμως στο δεύτερο μισό τα δεδομένα άλλαξαν, καθώς στο 47΄ο Παμλίδης άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Νάουμετς. Η παραπάνω εξέλιξη έδωσε… άλλον αέρα στον ΠΑΣ, που στο 53’ «άγγιξε» το 2-0 με το πολύ ωραίο σουτ του Μπουκουβάλα που πέρασε άουτ.

Στο 58’ ο Μπλατσιώτης μπλόκαρε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πίτου και αμέσως μετά η Βέροια έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Πασά. Αυτό είχε ως συνέπεια να προσέξει την άμυνά της και μέχρι το τέλος του ματς προσπάθησε να «κρατήσει» έστω αυτό το σκορ.

Στο 74’ σε νέα εκτέλεση φάουλ του Πίτου Γκαρσία η μπάλα πέρασε λίγο άουτ και μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι. Παρότι στο 86’ ο Λιάσσος τράνταξε το δοκάρι του Μπλατσιώτη.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Χουτεσιώτης, Μπουκουβάλας, Οικονομόπουλος, Παντελάκης, Ζιούλης, Κάστρο (82’ ΛΙάσσος), Πίτου, Νάουμετς (75’ Νικολιάς), Καρτάλης, Ξυδάς (68’ Λεό) & Παμλίδης.

ΒΕΡΟΙΑ: Μπλατσιώτης, Ζούρκος Α., Πεταυράκης (46’ Πασάς), Μανιώτης, Μουρατίδης, Πολύζος (79’ Πέντας), Μπλέτσας, Ζούρκος Ν. (68’ Ταϊρης), Μεληκιώτης, Κανούλας & Σκαθαρούδης.