Άνετη επικράτηση της Βέροιας επί της Καλαμάτας (φωτογραφίες)

Άνετη νίκη με 2-0 επί της Καλαμάτας σημείωσε η Βέροια στην πρεμιέρα του Νίκου Γεωργιάδη στον πάγκο της. Η "Βασίλισσα" χωρίς να κινδυνεύσει από την αντίπαλο, σημείωσε δυο γκολ, είχε ευκαιρίες και πήρε χωρίς άγχος τους τρεις βαθμούς, έχοντας απέναντι της τον πρώην προπονητή της Σάκη Θεοδοσιάδη.

Στο πρώτο μέρος η Βέροια κυριάρχησε. Είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, σημείωσε ένα τέρμα, είχε τελικές για γκολ και δεν απειλήθηκε σε καμιά φάση από την Καλαμάτα.

Το γκολ που έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 21' με εκτέλεση πέναλτι του Πασά. Η παράβαση σφυρίχτηκε μετά από ανατροπή του Σιμόνι από τον Ιντζίδη.

Η Βέροια είχε κι άλλες φάσεις για γκολ. Στο 19' ο Σιμόνι, μετά από σέντρα του Πολύζου, έπιασε κεφαλιά από καλή θέση που κατέληξε άουτ. Στο 35' δυνατό σουτ του Πασά από καλή θέση αποκρούστηκε από τον Στεφανάκο. Ο τερματοφύλακας της Καλαμάτας έδιωξε δύσκολα και απευθείας φάουλ του Ζούρκου στο 40' από μακρινή θέση. Τέλος, στο 43' μετά από λάθος του Μάκου μέσα στην περιοχή, ο Σιμόνι έπιασε το σουτ που κατέληξε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος η Καλαμάτα ανέβασε την απόδοσή της, πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων για ένα 20λεπτο αλλά δεν ενόχλησε ιδιαίτερα την Βέροια. Αν εξαιρέσουμε ένα σουτ μέσα από την περιοχή του Ράκιτς, στο 63', που αποκρούστηκε στην κλειστή γωνία από τον Βοσνιάδη, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν.

Η Βέροια ήταν πιο απειλητική και έφτασε στο 2-0 με τον Πασά στο 75'. Ήταν μια μπροστινή μπαλιά σε αντεπίθεση, ο Πασάς κατέβασε όμορφα την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Πασάς είχε άλλη μια τελική στην εστία στο 62' που απόκρουσε ο Στεφανάκος ενώ στο 69' ο Πέντα έστειλε την μπάλα άουτ από κοντά, μετά από σέντρα του Ζούρκου.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζουμαλάκης (Νταβέλας, Αναστασιάδης)

ΒΕΡΟΙΑ: Βοσνιάδης, Μουχάλης, Στάμου, Μαραγκός, Πεταυράκης, Βεργώνης, Πολύζος, Ζούρκος Ν. (85' Σκαθαρούδης), Πέντα, (81' Χατζάρας) Σιμόνι (68' Ταΐρης), Πασάς.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Στεφανάκος, Τσουβαλτσίδης (56' Ράκιτς), Κωνσταντινόπουλος, Μάκος, Ιντζίδης (46' Τζόκιτς), Μπάμπης, Ζαχαρόπουλος, Στεργίδης, Αλεξόπουλος, Καζβιρόπουλος (81' Δήμος), Βουκμίροβιτς.

View this gallery on Flickr