Σπουδαία νίκη της Βέροιας επί του Ολυμπιακού Βόλου (φωτογραφίες)

Σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού Βόλου σημείωσε η Βέροια. Με τέρμα του Κανούλα, επικράτησε με 1-0 και έκανε ένα ακόμη βήμα προς τον στόχο της ανόδου. Στο πρώτο μέρος, η Βέροια ήταν κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο. Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός ισορρόπησε και έγινε απειλητικός χωρίς ωστόσο να μπορέσει να φτάσει στην ισοφάριση. Ευκαιρία για γκολ είχε και η Βέροια στο δεύτερο μέρος αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στο δεύτερο τέρμα και να "κλειδώσει" νωρίτερα τη νίκη.

Στο πρώτο μέρος η Βέροια είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, προηγήθηκε στο σκορ και είχε πολλές τελικές για να σημειώσει περισσότερα τέρματα. Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός Βόλου περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και σε αυτό το διάστημα προσπάθησε κυρίως να σταματήσει τον ρυθμό της Βέροιας και να μην δεχθεί δεύτερο τέρμα.

Η πρώτη καλή στιγμή της Βέροιας ήταν μια κεφαλιά του Πασά στο 12' που έφυγε άουτ και αμέσως μετά ήρθε το γκολ. Στο 15' ο Πασάς έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Κανούλας με καρφωτή κεφαλιά από την μικρή περιοχή έγραψε το 1-0. Στο 22' ο Πέντα προσπάθησε με απευθείας κτύπημα φάουλ να σκοράρει αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Η πίεση της Βέροιας αυξήθηκε μετά το ημίωρο και οι παίκτες της βρέθηκαν πολλές φορές σε θέση εκτέλεσης αλλά δεν κατάφεραν να βρουν δεύτερη φορά δίχτυα. 

Στο 32' και στο 37' ο Πέντα έκανε σουτ μέσα από την περιοχή που πέρασαν άουτ ενώ στο 38' σέντρα - σουτ του Πεταυράκη από αριστερά ανάγκασε τον Γιδόπουλο να αποκρούσει πολύ δύσκολα. Στο 44' ο Πασάς με ατομική προσπάθεια έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά την τελευταία στιγμή ο Γραικός έκανε τάκλιν και έδιωξε την μπάλα. Στο 44' πάλι ο Πασάς έκανε ανάποδο σουτ από κοντά αλλά δεν εκτέλεσε όπως θα ήθελε.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Ολυμπιακός ανέβηκε ψηλότερα και δημιούργησε απειλές με σουτ έξω από την περιοχή. Στο 47' ο Μπουτζίκος, στο 50' ο Ράντι και στο 52' ο Μητρόπουλος επιχείρησαν σουτ από έξω αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο 58' η Βέροια έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ζούρκο που βρέθηκε μόνος αλλά έπιασε χλιαρό σουτ και έδωσε την ευκαιρία στον Γιδόπουλο να αποκρούσει.

Μεγάλη ευκαιρία είχε και ο Ολυμπιακός στο 65' όταν ο Μπουτζίκος βρέθηκε σε θέση εκτέλεσης στα 5 μέτρα αλλά ως από μηχανής Θεός ο Στάμπου έβαλε την προβολή και απομάκρυνε την απειλή. 

Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν σε θέση για γκολ και στο 75' αλλά το σουτ στην κίνηση του Πόζογλου πέρασε άουτ.

Η Βέροια απάντησε με σουτ του Βεργώνη στο 79' που πέρασε άουτ και με γυριστό του Κανούλα στο 81' που απόκρουσε δύσκολα ο Γιδόπουλος. Στο 86' ο Κανούλας πρόλαβε την έξοδο του αντίπάλου τερματοφύλακα κι έκανε την προβολή από πλάγια αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Περράκης (Νικολάου και Κηλικιώτης)

ΒΕΡΟΙΑ: Βοσνιάδης, Μουχάλης, Στάμου, Μαραγκός, Πεταυράκης, Πολύζος, Βεργώνης, Ζούρκος (76' Ταίρης), Πέντα (53' Μπλέτσας), Κανούλας (87' Χατζάρας), Πασάς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιδόπουλος, Τσιάρας, Ράντι, Βοσνακίδης, Γραικός, Κουτσιανικούλης, Μητρόπουλος (69' Τσίτας), Μπουτζίκος, Ντούνης  (46' Κέρι), Παπαϊωάννου, Πόζογλου (83' Ναβαλόν)

Αποτελέσματα

Βέροια – Ολυμπιακός Βόλου 1-0
Ιωνικός – Θεσπρωτός 1-1
Ιάλυσος – Καλαμάτα 0-0
Τρίκαλα – Διαγόρας 0-1
Αιγάλεω – Καβάλα 0-0
Ασπρόπυργος – ΠΟ Τριγλίας 2-2 
Νίκη Βόλου – ΟΦ Ιεράπετρας 0-0

Βαθμολογία

1 Τρίκαλα 31
2 Βέροια 28
3 Ιωνικός 26
4 Καβάλα 24
5 Ολυμπιακός Β. 23
6 Διαγόρας 22
7 Νίκη Βόλου 22
8 Ο.Φ. Ιεράπετρας 22
9 Αιγάλεω 17
10 Ασπρόπυργος 15
11 Ιάλυσος Ρόδου 13
12 ΠΟ Τρίγλιας 13
13 Καλαμάτα 12
14 Θεσπρωτός 12

View this gallery on Flickr