"Άλωσε" το Γεντί Κουλέ η Βέροια

veria ofi kaltsas

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, μαζί με τον Ατρόμητο, βρέθηκε η Βέροια μετά την εκτός έδρας νίκη στην Κρήτη επί του ΟΦΗ. Με τέρμα του Καλτσά στο δεύτερο μέρος, η «Βασίλισσα» άλωσε το Γεντί Κουλέ όπως πέρσι και πέτυχε την δεύτερη της νίκη σε ισάριθμα ματς. Αγωνιστικά, η Βέροια απειλήθηκε μόνο στο ξεκίνημα του ματς. Από εκεί και μετά ισορρόπησε, έλεγξε τον ρυθμό και βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα σε μια ταχύτατη αντεπίθεση. Στο τελευταίο μέρος του αγώνα, οι παίκτες του Χοσέ Γκρανέρο κράτησαν το προβάδισμα χωρίς να κινδυνεύσουν.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα αλλά με δυο δοκάρια, ένα για κάθε ομάδα. Πρώτος είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι ο ΟΦΗ. Στο 11' ο Λαμπρόπουλος μπήκε στην περιοχή απ' τα δεξιά, επεχείρησε το πλασέ αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο αριστερό δοκάρι του Καντιμοίρη.

Η Βέροια δεν αιφνιδιάστηκε και στο 14' άγγιξε το γκολ Ο Μπεν βγήκε τετ α τετ απέναντι στον Λόρια αλλά ο επιθετικός της ομάδας της Ημαθίας έστειλε την μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα του ΟΦΗ!

Από εκεί και μετά το ματς ήταν ισορροπημένο και χωρίς πολλές φάσεις. Ο ΟΦΗ είχε ένα σουτ στο 18' Σουτ του Αντελέγιε μέσα από την περιοχή, από τα αριστερά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ και στο 20' ένα σουτ του Μακρή απ' τον άξονα αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ

Στο 22' μια λανθασμένη έξοδος του Λόρια, η μπάλα του έφυγε μέσα από τα χέρια αλλά το σουτ του Καλτσά πέρασε άουτ.

Μετά το μισάωρο ο ρυθμός έπεσε. Η Βέροια όμως είχε την μεγάλη ευκαιρία για γκολ στο 43'. Ο Καλτσάς με διαγώνιο σουτ από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής προσπάθησε να σκοράρει αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Λόρια αφού κόντραρε και στον Μεϊτέ.

Στο δεύτερο μέρος η Βέροια ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 58'. Ο Μπεν έκανε το γύρισμα απ' τα αριστερά και ο Καλτσάς με κοντινό πλασέ μέσα από την περιοχή έγραψε το 0-1.

Μετά το γκολ, ο ΟΦΗ προσπάθησε να πιέσει την Βέροια για να βρει τρόπο για την ισοφάριση χωρίς ωστόσο να προβληματίσει ιδιαίτερα τον Καντιμοίρη. Στην πιο επικύνδυνη φάση, στο 69' είχαμε ατομική ενέργεια του Μαϊρόν από τα αριστερά αλλά το σουτ του μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ. Στο 76' είχαμε σέντρα του Μιλιάζες απ' τα αριστερά αλλά η κεφαλιά του Μαϊρόν πέρασε ψηλά άουτ.

Η Βέροια στα τελευταία λεπτά έλεγξε απόλυτα το παιχνίδι, έχοντας οπισθοχωρήσει και κράτησε χωρίς να κινδυνεύσει το νικηφόρο αποτέλεσμα.

ΟΦΗ (Τζ. Γκατούζο): Λόρια, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Πετρόπουλος (75' Μονιάκης), Ραζάκ, Λαμπρόπουλος (63' Κουτσιανικούλης), Μεϊτέ (60' Τζορτζ), Περογαμβράκης, Στάθης, Μακρής, Μιλιάζες.

Βέροια (Χ. Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Βέρτζος, Αμαραντίδης, Καλί, Ραούλ Μπράβο (72' Καταλά), Βεργώνης, Κάσκες, Καλτσάς, Κάμπορα (62' Γεωργιάδης), Μπεν, Ντουμίτρου (74' Μπαργκάν).