"Έκλεψε" βαθμό από τον Παναθηναϊκό η Βέροια

Ισόπαλο 1-1 έληξε το ματς της Βέροιας με τον Παναθηναϊκό. Η "Βασίλισσα" αφού γλίτωσε τον διασυρμό στο πρώτο μέρος, ισορρόπησε στην επανάληψη και ισοφάρισε λίγο πριν το τέλος. Στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός, δημιούργησε πέντε κλασσικές ευκαιρίες αλλά σημείωσε μόνο ένα γκολ. Η Βέροια είχε πολλά προβλήματα στην άμυνα ενώ επιθετικά είχε μόλις μια καλή στιγμή. Στο δεύτερο μέρος η Βέροια ισορρόπησε, περιορίσε τις απειλές στην περιοχή της και αναζήτησε διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή. Χωρίς να δημιουργήσει ευκαιρίες, ισοφάρισε με μια βόμβα του Μπαλάφα έξω από την περιοχή και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Στο ξεκίνημα του ματς η Βέροια αιφνιδιάστηκε και δέχθηκε τα καταιγιστικά πυρά του Παναθηναϊκού που έφεραν ένα γρήγορο γκολ. Οι «Πράσινοι» έδειξαν τις διαθέσεις του από την αρχή και στο 8’ έχασαν μοναδικό τετ α τετ με τον Ιμπάρμπο (σούταρε άουτ) που βγήκε μόνος μετά από τακουνάκι του Μπεργκ και στο 11’ είχαν καλό σου με τον Λουντ έξω από την περιοχή που πέρασε άουτ.

Το σκορ άνοιξε στο 13’. Ο Ιμπάρμπο πάσαρε στον Μπεργκ και ο Σουηδός με δυνατό από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Βέροια δεν κατάφερε να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΟ. Δημιούργησε την πρώτη της απειλή στο 14’ με σουτ του Καπετάνου έξω από την περιοχή που πέρασε άουτ.

Ο ΠΑΟ συνέχισε να πιέζει και στο 16’ βρέθηκε πάλι κοντά στο γκολ. Στο 16’ ο Μέστο έκλεψε την μπάλα από τον Χαροντάκη, έκανε την σέντρα από δεξιά αλλά ο Λόπεζ έδιωξε σε κόρνερ και έσωσε την εστία της Βέροιας. Στην συνέχεια της φάσης, μετά το κόρνερ, ο Λουντ έκανε την κεφαλιά αλλά ο Λόπεζ μπλόκαρε.

Η καλύτερη ευκαιρία της Βέροιας σημειώθηκε στο 23΄. Μετά από κόρνερ του Μαλόν, η μπάλα έφτασε στον Χαορντάκη, ο οποίος μόνος με τον Στιλ έπιασε αέρα και έχασε την ευκαιρία.

Στο υπόλοιπο διάστημα, ο ΠΑΟ είχε την κυκλοφορία των κινήσεων και δημιούργησε άλλες τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ. Στο 30’ ο Λουντ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λόπεζ μέσα από την περιοχή, μετά από πάσα του Μπεργκ, στο 43’ ο Μπεργκ με όμορφο γύρισμα ελευθερώθηκε μέσα από στην περιοχή, έκανε το σουτ αμαρκάριστος αλλά ο Λόπεζ έδιωξε σε κόρνερ και στην εκπνοή του ημιχρόνου, κεφαλιά του Μπεργκ, μετά από κόρνερ του Βιγιαφάνες πέρασε άουτ.

Ο Παναθηναϊκός πίεσε στο ξεκίνημα του β’ μέρους για το δεύτερο γκολ. Στο 50’ σουτ του Λουντ σουτ έδιωξε σε κόρνερ ο Λόπεζ ενώ στο 51’ ο Ιμπάρμπο μπήκε από δεξιά, έφτασε μόνος απέναντι από τον Λόπεζ, αλλά άνοιξε την μπάλα κι έδωσε την ευκαιρία στον τερματοφύλακα της Βέροιας να αποκρούσει σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του κόρνερ από τον Βιγιαφάνιες, ο Μολέντο έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η Βέροια ισορρόπησε και στο 54’ έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Μετά από λάθος έξοδο του Στιλ, η μπάλα έφτασε στον Βίτι, αυτός έκανε το δυνατό σουτ αλλά ο Κουτρουμπής έδιωξε πάνω στην γραμμή. Σε αυτή την φάση οι παίκτες της Βέροιας ζήτησαν πέναλτι υποστηρίζοντας ότι ο Κουτρουμπής χρησιμοποίησε το χέρι του.

Στο 65’ μετά από κόρνερ του Λουντ, ο Ιμπάρμπο έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η Βέροια, ανέβηκε, πήρε χώρο και αναζήτησε ελεύθερους διαδρόμους προς το τέρμα του ΠΑΟ. Με τον χρόνο να μειώνεται και το σκορ να παραμένει στο 0-1, ο Γράφας αποφάσισε να ενισχύσει την ομάδα του επιθετικά και αποκατέστησε την...αριθμητική ισορροπία. Έβγαλε τον Χαροντάκη, ο οποίος ούτε αυτή την φορά δικαιολόγησε την παρουσία του και ήταν έκπληξη που πήρε φανέλα βασικού αντί του Μελικιώτη, και πέρασε τον Σισίνιο.

Στο 75’ ο Εμποκού «χόρεψε» τον Σισοκό μέσα στην περιοχή της Βέροιας, έκανε την σέντρα, αλλά ο Βιγιαφάνιες έκανε την προσπάθεια από πλάγια άουτ. Στο 80’ σέντρα του Μέστο από δεξιά, ο Εμποκού δεν πρόλαβε με προβολή στην μικρή περιοχή της Βέροιας.

Η Βέροια πίεσε στο τελευταίο δεκάλεπτο για την ισοφάριση και στο 88' έφτασε στο γκολ. Ο Μπαλάφας έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα του Στιλ.

Διαιτητής: Βάτσιος (Δημητριάδης, Λάζαρης)

ΒΕΡΟΙΑ: (Γράφας) Λόπεζ, Βασιλαντωνόπουλος, Μαλόν, Καλί, Μαραγκός (58’ Σισοκό), Ναβαλόφσκι, Χαροντάκης (69’ Σισίνιο), Άρτσε, Μπαλάφας, Βίτι, (90' Παπαστεργιανός), Μαραγκος.

ΠΑΟ: (Στραματσιόνι) Στιλ, Μολέντο, Ιβάνοφ, Κουτρουμπής (80’ Ρέις), Μέστο, Χουλτ, Λουντ, Βιγιαφάνες, Γουακάσο, Ιμπάρμπο (72’ Εμποκού), Μπεργκ.